GÜNDEM

Bafra Turizmi Masaya Yatırıldı

 
 135
Bafra Turizmi Masaya Yatırıldı - Bafra Kaymakamlığı tarafından "Bafra Turizmi" konulu bir toplantı düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığı tarafından "Bafra Turizmi" konulu bir toplantı düzenlendi.

Başkanlığını Kaymakam Halis Arslan`ın yaptığı toplantıya Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de katıldı.

Bafra Kaymakamı Hali Arslan, "Toplantının amacı, Bafra`da bu yıl yapılacak olan festivallerle birlikte turizm adına Bafra`nın tanıtımını yapmak, gelecek kuşaklara aktarmak, Bafra`ya ve çevreye ilçemizi ve tarihi tüm güzellikleri yansıtmak."  dedi. 

Toplantı sonucu Leylek Festivalinin yapılmasına karar verildi. Leylek Festivali ile ilgli olarak Leylekler ile ilgili olarak öykü kitabı hazırlanmasına,  leyleklerin ayaklarına CBS takılmasına, leyleklerin yaşam alanlarının çevresinin bakımının yapılmasına, yol kenarlarına banketler yapılmasına ve ağaçların budanmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca Bafra Pirinci de masaya yatırıldı. Bafra Pirinci farkındalığının artıtılması amacıyla Ziraat Odası Başkanlığı tarafından pilav günü gerçeklşeştirilmesi görüşüldü.

Bafra`daki Manda üreticiliğinin de gündeme geldiği toplantıda Ziraat Odası ve Manda Üreticileri Birliği ile koordineli olarak Manda Festivali yapılmasına karar verildi.

Son olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce Çeltik ismi ile futbol ve voleybol turnuvalarının düzenlenmesi konusunda karara varıldı.


Bafra Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız, Bafra Gençlik Hizmetleri ve spor Müdürü Osman Şenocak, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Yazı İşleri Şefi Belma Özel, Ondokuzmayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Uzmanı Ömral Ünsal Özkoç, Bafra Meslek Yüksek Okulundan Arif Cemal Özdemir, Bafra Kuş Cenneti sorumlusu Cengiz Akyüz,  Altınkaya Anadolu Lisesi öğretmeni Naim Okay, Sarıkaya Mahallesinden Burhan Uncu katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Turizmi Masaya Yatırıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0