GÜNDEM

Bafra Tso Bölgesel Ve Sektörel Toplantılara Başladı

 
 413
Bafra Tso BölgeselVe Sektörel Toplantılara Başladı - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, 2015 yılında yeniden üyeleriyle birlikte Sektörel ve Bölgesel olarak gerçekleştireceği İstişare toplantılarından ilkini 19 Mayıs İlçesinde bulunan üyeleriyle Turan Usta Pide Restorandı toplantı salonunda gerçekleştirdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, 2015 yılında yeniden üyeleriyle birlikte Sektörel ve Bölgesel olarak gerçekleştireceği İstişare toplantılarından ilkini 19 Mayıs İlçesinde bulunan üyeleriyle Turan Usta Pide Restorandı toplantı salonunda gerçekleştirdi.

 Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar toplantıyı açarak "Toplantımızın Odamıza ve üyelerine, hayırlı olması dileği ile sözlerime başlamak istiyorum " dedi.
Başar "Geçtiğimiz yıl Bölgesel istişare toplantıları akabinde sizlerin de katılımları ile tüm meslek gruplarımızla bir araya gelerek istişare toplantılarının tamamladık.
Bu toplantılarda alınan kararlar neticesinde çeşitli yazışma ve faaliyetlerde bulunduk. Örneğin toplantıda ifade edilen konular ve anketlerde çıkan sonuçlar doğrultusunda Karaköy Tigem ile ilgili istişare toplantısı, üyelerimiz için "pazarlama ve satış yönetimi eğitimi" yapıldı.
Toplantılar neticesinde bildirmiş olduğumuz konulardan bazıları 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası`nda, Türkiye`nin üretim ve hizmet alanındaki gücünü oluşturan 59 sektör meclisinin görüş ve önerileri bölümünde yer aldı.
Sonuç olarak, 31 Ocak tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararnamesinde Pirinçte katma değer vergisi (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü.
Perakende işletmelerin açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur. Perakende işletme tanımının kapsamına alışveriş merkezi, büyük mağaza, zincir mağaza, bayi işletme, özel yetkili işletme, perakende ticaretle uğraşan diğer ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmeleri girmektedir" dedi.
KOSGEB ve İŞKUR ile ilgili güncel desteklerden de bahseden Başar "Önümüzdeki günlerde Bafra`da yapacağımız sektörel toplantılara katılmanızı da önemle istirham ediyorum.
Buna katıldık diye o toplantılara katılmamazlık yapmayın. Burada yaptığımız bölgeseldir. O toplantılar ise sektörel istişare toplantıları olarak yapılacaktır.
Sözlerime son verirken Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Bafra,19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerimizin marka değerinin artırılması en büyük hedefimizdir.
Üyelerimize verdiğimiz hizmet kalitesini her geçen gün arttırmaktayız. Her türlü sorunda bize talepte bulunan üyelerimizin yanında ve destek olmaktayız. Bu doğrultuda sizlerden aldığımız güç ile çalışmalarımızın, üyelerimize ve bölgemize katkı sağlamasını temenni ediyoruz"dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Tso Bölgesel Ve Sektörel Toplantılara Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0