GÜNDEM

Bafra Osb'ye Alternatif Yol

 
 100
Bafra Osb'ye Alternatif Yol - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra ilçesinde teknik inceleme gezisi ve toplantısında Bafra OSB ile ilgili alternatif bir yol önerdi.
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra ilçesinde teknik inceleme gezisi ve toplantısında Bafra OSB ile ilgili alternatif bir yol önerdi.

"OSB-BAFRA BAĞLANTI YOLUNU YAPMALIYIZ"

Organize Sanayi Bölgesi`nin Bafra`ya ulaşımının zorluğu ile ilgili şikayetlere çözüm bulmak istediklerini belirten Başkan Yılmaz, "Organize Sanayi Bölgesi'nin Bafra`ya bağlanması için köprü yapılması talep ediliyor. Ama gördüğümüz kadarıyla buradaki köprü inşaatı küçük bir iş değil. 300 metre uzunluğundaki 15 metre genişliğindeki köprünün maliyeti kazıklar ve bağlantı yollarıyla birlikte 20 milyon TL`yi bulacak. Bu köprü için 20 milyon TL harcayacağımıza 5 milyon TL harcayarak, kamulaştırma da yaparak güzel bir koridor açarak yol bağlantısı yapabiliriz. Köprüyü aşağı yukarı bir yılda ihale ederiz, 2 yılda da biter. Yani hizmete açılması 3 yılı bulur. Onun için çabucak Organize Sanayi Bölgesi Bafra ulaşım yolunu yapabiliriz. Mağdur etmeden kamulaştırma yapabiliriz. Yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Köprüden önce organize sanayi bölgesinin gelişimini, çöpün meydana getirdiği kasveti ve çirkinliği ortadan kaldıracak bir programla konuyu ele almalıyız. Köprü daha sonraki bir iş. Arazi çalışmasını ardından projelendirip, kamulaştırma problemlerini çözüp inşaata başlayabiliriz. Bunun yanında bir eksiklik daha var. 20 kilometrelik nehirde bu güne kadar bir tane dahi köprü yapamamışız. Tam ortasına güzel bir köprü yaparak yakaları birbirine bağlayabilir, köyleri birleştirebiliriz. Büyük bir ihtiyaç ortadan kalkmış olur" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Osb'ye Alternatif Yol içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0