GÜNDEM

Bafra Myo`dan Organik Temizlik Atölyesi

 
 141
Bafra Myo`dan Organik Temizlik Atölyesi - Ondokuzmayıs Üniversitesi  (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu  (MYO)Organik Tarım Bölümü tarafından hazırlanan "Organik Temizlik Atölyesi" standı Bafra Gençlik Merkezi önünde açıldı.
Bafra Haber

 |  - Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu (MYO)Organik Tarım Bölümü tarafından hazırlanan "Organik Temizlik Atölyesi" standı Bafra Gençlik Merkezi önünde açıldı.

Bafra MYO öğrencileri tarafından hazırlanan organik temizlik ürünleri Gençlik Merkezi önünde kurulan stantlarda sergilendi.

Bafra MYO öğretim görevlisi Eda Budak, Organik Temizlik Atölyesi standında, el yapımı, doğa dostu bitkisel böcek kovucuların, kelebek larvaları, beyazsinek ve yaprak bitkilerine karşı kaçırıcı doğal ilaçların sergilendiğini söyledi.

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Organik tarım öğrencisi Gülcan Yüksel, "Turizm dersinde ekolojik temizlik ürünleri ürettik. Bunlar evimizde bulunan temizlik ürünlerinin zehirsiz hali. Evimizde nasıl zehirsiz temizlik yaparız bunun için kendimiz el yapımı ürünlerimizi hazırladık. Bulaşık deterjanı, Makine deterjanı, Sıvı el sabunu, Oda parfümü, Yüzey temizleyici bunun gibi ürünleri ürettik. Ayrıca ikinci olarak doğa dostu el yapımı böcek ilaçları ürettik. Bunlar kaçırıcı, yumurta koyma engelleyici, beslenme engelleyici ve öldürücü etkiye sahip. Hamam böceklerine,  larvalar için, kelebekler için her çeşit öldürücü etkiye sahip ilaçlarımızı ürettik" dedi.

"Biz Ondokuzmayıs Üniversitesi olarak Bafra`da halk ile üniversiteyi ve kampüsü buluşturmak istiyoruz. " diyen OMÜ Bafra MYO Müdürü Profesör Doktor Ali Kemal Ayan ise, "Bu amaçla Ekolojik Temizlik Atölyesini halk ilebuluşturduk." dedi.

Prof. Ali Kemal Ayan, "Evlerimizi kirletmeden tamamen ekolojik ve doğal kaynaklı materyallerden temizlik malzemesi nasıl yapabiliriz? 6 ay boyunca derslerimizde buna çalıştık. Aynı zamanda Bahçelerimizdeki ürünleri zehirlemeden, kimyasal zehirlerle zehirlemeden, onlara ekolojik kovucular nasıl oluşturabiliriz bunları çalıştık." diyesöyledi.

Çok güzel ürünlerin çıktığını söyleyen Prof. Ayan, "Şimdi biz bu ürünlerimizi Bafra halkıyla buluşturduk. Amacımız, Bafralılara, kendi evlerini kirlemeden temizleyebileceklerini, bahçelerini zehirlemeden koruyabileceklerini göstermek. Bunu da ekolojik temizlik atölyesi ile başarabiliriz. İlk standımızı Bafra Gençlik Merkezi önünde açtık. Desteklerinden dolayı Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu`na teşekkür ediyorum." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Myo`dan Organik Temizlik Atölyesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0