EĞİTİM

Bafra Lisesi Amblemi Emin Ellerde

 
 130
Bafra Lisesi Amblemi Emin Ellerde - 14-16 Mayıs 2016 Neyzen Tevfik Bafra Uluslararası 5. Şiir Şöleni için gelen şairler okulları ziyaret ettiler.
Bafra Haber

 |  - 14-16 Mayıs 2016 Neyzen Tevfik Bafra Uluslararası 5. Şiir Şöleni için gelen şairler okulları ziyaret ettiler.

Bu ziyaretlere biri de eski adıyla Bafra Lisesi, yeni adıyla Bafra Atatürk Anadolu Lisesi`ne yapıldı.

Ziyarete yurt dışı şairlerinden Dil, Edebiyat ve Tarih alanlarında çalışmalar yapmakta olan şair, yazar ve araştırmacı, Özbek Kültür ve Sanat Merkezi`nin Başkanı Alişir Davidov, Kırgızistan doğumlu ve Kırgız Türkleri`nin Halk Şarkıları Yorumcusu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 4. sınıf öğrencisi Çolponay Nazaralivea, Rodoplar`ın Viça Nehri üzerinde bulunan Çelikli ( Stomanevi ) Köyü`nde doğan, Filibe Üniversitesi mezunu, gazeteci, şair ve yazar Emilia Şakir ve eşi 1943 Kırcaali doğumlu, 1968 Sofya Üniversitesi, Türkoloji Bölümü mezunu Mehmet Şakir, yurt dışında da bulunmuş, Bafralı mimar şair Şaban Kopuz, şair ve Neyzen Tevfik Kolaylı`nın akrabası İdris Anarat ile şair, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay Zerrin katıldı.

Şairleri okul müdürü Aşkın Gençel karşılayıp hoşgeldiniz dedi. Kısa bir sohbetin ardından konuk şairler okulun üst katındaki konferans salonu`nda kendilerini bekleyen öğrenciler ve öğretmenlerce alkışlarla karşılandılar.

Şair ve köşe yazarı İdris Anarat şairleri sırayla öğrencilere tanıttı. Şairler sırayla şiirlerini okudu. Alişir Davidov ve diğer şairler şiirlerini seslendirdikten sonra Çolponay Nazaralvea halk şarkısı söyledi.

Şair ve yazar Emilia Şakir okulun Edebiyat Öğretmeni Yasemin Davran`a okul kitaplığı ve öğrencilerin okuması amacıyla kendi kitabını imzalayıp hediye etti.

Şair, yazar ve gazeteci Oktay Zerrin ise sözleri sana bestesi Cengiz Cermen TRT TSM Korosu`nun da seslendirdiği ve Devlet Bakanlığı`nın açtığı Türkiye 4. Sü" Türk Olmakla Övünür-Benim Yüce Milletim" adlı Rast şarkısını seslendirip öğrencilerden alkış aldı.

Program sonunda Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Aşkın Gencel, konuk şairlere günün anısı olarak bir yüzünde Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, diğer yüzünde ise ilk adı Bafra Lisesi yazılı okul amblemi hediye etti.

Okul ziyareti, yapılan ikramlar ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Lisesi Amblemi Emin Ellerde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0