EĞİTİM

Bafra Kolejinde Münazara Yarışması

 
 1118
Bafra Kolejinde Münazara Yarışması - "Para her kapıyı açar mı açmaz mı?"   yarışması gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - "Para her kapıyı açar mı açmaz mı?"  yarışması gerçekleşti.

Samsun`un Bafra İlçesinde Bafra Koleji Öğrencileri Türkçe Öğretmenleri Ergül Ayran  ´ın moderatörlüğünde Para her kapıyı açar mı açmaz mı? konulu münazara da öğrencilerimiz kıyasıya yarıştı.

Münazarada  öğrencilerin yapmış olduğu birbirinden güzel savunmalar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler ve öğrenciler tarafından takdir edildi. "Para her kapıyı açar"  diyen Emir Aydın, Yusuf Sağlam, İshak Sağbaş,Emirhan Göz,Ali Koç adlı öğrenciler tezlerini savunmak için gerek sağlık,gerek eğitim,gerekse günlük hayatımızdan birbirinden çarpıcı örneklerle paranın her  kapıyı açacağını iddia ettiler.``Parasız sağlık yarı yarıya hastalık demektir.Parayı veren düdüğü çalar.Var mıdır pulun olurum kulun;yok mudur pulun kapıdır yolun.Doğum  para, okul para,düğün para, ölüm  para.`` diyerek paranın önemi üzerinde durdular.

Öte yandan"  Para her kapıyı açmaz"   diyen Zeynep Kurd, Cennet Çelik, Kübra Bayraktar, Berati Yıldız, Kadir Kunduz, Eren Ünlü adlı öğrenciler de "Ëœ`Parayla başta nefesinizi satın alamazsınız, dostluğu,kaybolan sağlığı,gülümsemeyi,yaşama hevesini,onurunu,şerefini yani tüm insani değerleri parayla alamazsınız.Parayla eğlenirsiniz ama içten bir gülümsemeyi,mutluluğu satın alamazsınız.Paraya bağlı olan mutluluklar kısa sürer,para bittiğinde huzur biter,mutluluk biter ama paraya bağlı değilse mutluluğunuz yani para yokken  de huzurlu ve mutlu olabiliyorsanız her daim mutlu olursunuz.``diyerek paranın bir yaşama amacı olmadığını bir araç olduğunu ifade ettiler.

Değerlendirmeler sonucunda "Para her kapıyı açmaz"  tezini savunan öğrenciler sunumlarıyla, savunmalarıyla, çarpıcı örneklerle karşı gruba fark atarak 1. oldular.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Kolejinde Münazara Yarışması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0