EĞİTİM

Bafra Kızılırmak İlkokulunun Etkinliğinde Sevinç Ve Hüzün

 
 383
Bafra Kızılırmak İlkokulununEtkinliğinde Sevinç Ve Hüzün - Bafra Kızılırmak İlkokulu, 4-C Sınıfı Uzman Öğretmeni Ülker Karataş`ın Yıl Sonu Etkinliğinde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kızılırmak İlkokulu, 4-C Sınıfı Uzman Öğretmeni Ülker Karataş`ın Yıl Sonu Etkinliğinde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.

Gecenin sunuculuğunu ise öğrencilerden Naz ve Emre birlikte yaptılar. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Anadolu Ateşi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi, Ülker Karataş`ın 1. sınıftan 4.sınıfa kadar olan hizmetleriyle ilgili bir sinevizyon sunumu, şair öğrencileri Sudenaz Demir ve Eylül İnan, duygu ve düşüncelerini açıklayan öğrencilerinden Hazal, Didar, Efe, Ozan, Ecenaz, Nisa, Berra, Eylül, Yağmur ve Batuhan güzel ve duygulu konuşmalarıyla dikkat çekip alkış aldılar.

Etkinlik, Berra, Naz ve Didar üçlüsünün sergilediği mizah konulu bir parodiyle devam etti. Serbest Mikrofon uygulamasıyla, Dilara, Özlem, Emre, Polat, Sudenaz Yılmaz, Sudenaz Demir adlı öğrenciler duygularını paylaştılar. Daha sonra öğretmen Ülker Karataş mikrofana davet edildi. Ülker Karataş, duygu ve düşüncelerini şöyle açıkladı:"4 yıl boyunca biz gerçekten bir aile gibi olduk. Allah sizlerden razı olsun. Beraber çalıştık, el ele verdik. Çocuklarımıza gerekli desteği verdiniz. Teşekkür ediyorum. Benim gözüm yine çocuklarımızda olacak. Ben onları yine okullarında takip edeceğim. Ben sizlerden ayrılıyorum, çocuklarımdan ayrılıyorum diyemiyorum. Kafamda böyle bir şeyi tasarlıyamıyorum. Çocuklardan, sizlerden tamamen ayrılıyormuşum gibi gelmiyor bana. Karnelerini verip çocuklar gittikten sonra mı anlayacağım bu ayrılığı bilemiyorum. Ben Allah nasip ederse 1 Eylül`de Samsun`da başka bir okulda görev yapacağım. Sizler çocuklarımıza hep özverili davrandınız. Onların her şeyine koştunuz. Benim onlar için yapmak istediğim her şeyi desteklediniz. Teşekkürler."

Daha sonra sırayla Ülker öğretmenin öğrencileri mikrofonda duygu ve düşüncelerini açıklarken bu esnada öğretmen ve velilerle öğrencilerin duygu dolu anlar yaşadığı, birlikte gözyaşları döküldüğü görüldü ve alkışlar yükseldi.

Kesilen yaş pasta ve ikramların yanı sıra bir başka duygu dolu an da Ülker Karataş`ın Bafra Atatürk ortaokulundan İngilizce Öğretmeni olan, gazetemiz muhabiri Oktay Zerrin`in sözlerini yazdığı, Türk Müziği Çocuk Şarkıları Yarışması`nda Devlet Bakanlığı, Türkiye 4. sü olan "Benim Yüce Milletim" adlı şarkısını öğretmen Ülker Karataş öğrencileriyle birlikte ve ellerinde Türk Bayrakları ile söyleyerek, öğretmeni Oktay Zerrin`e bir sürpriz yaptı. Oktay Zerrin ise yaptığı konuşmada "Ülker Karataş demek her an sürpriz demektir.Doğrusu Milli Eğitim Bakanlığına böyle değerli bir öğretmen kazandırdığımız için mutluyum. Siz veliler ve öğrenciler de böyle bir öğretmene sahip olduğunuz için sizleri de kutlarım Teşekkürler" dedi. Oktay Zerrin ayrıca o an için yanında bulunan "Sevgi Ufkundan Şarkılara" adlı şiir kitabından dördünü Ülker öğretmenin şair ruhlu öğrencilerine armağan etti.

Etkinliğe Kızılırmak Ortaokulu Müdür Yardımcısı Süleyman Taşhan, 19 Mayıs Kolefi Vakfı İlkokulu Müdürü Mustafa Kurt, Eski Öğretmenevi ve Sanayi Ticaret Odası Ortaokulu Md. Yrd. Yunus Sayım, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, müzisyenler Hüseyin Cezairli, Yunus Cezairli ve solist Yalçın Danışmaz da güzel, hareketli ve zaman zaman duygu dolu şarkılarıyla programa renk kattılar.

Gecede Kızılırmak İlkokulu 4-C Sınıf Veli temsilcisi Kezban Söyleyen ve veliler Samsun`da başka bir okulda görev yapacak olan öğretmen Ülker Karataş`a çiçek takdim ederken yine bu esnada duygu dolu anlar yaşandığı, öğretmen, veli ve öğrencilerin gözyaşına boğulduğu görüldü.

Ülker öğretmenize yeni görev yapacağı kurumda başarılar diliyoruz.

Haber Merkezi-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Kızılırmak İlkokulunun Etkinliğinde Sevinç Ve Hüzün içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0