EĞİTİM

Bafra Halk Eğitim Toplantısı Yapıldı

 
 2578
Bafra Halk Eğitim Toplantısı Yapıldı - 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı, Geçici Ücretli Usta Öğreticilerin Sene Başı Bilgilendirme Toplantısı Bafra Anadolu Lisesinde yapıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Bafra Haber

 |  - 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı, Geçici Ücretli Usta Öğreticilerin Sene Başı Bilgilendirme Toplantısı Bafra Anadolu Lisesinde yapıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Toplantıda, 17 maddeden oluşan Gündem Maddeleri tek tek görüşüldü.

Toplantıya, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak ve Halk Eğitim Md. Yrd. Necati Geniş ile Usta Öğreticiler katıldı.

Yalçın Ak, konuyla ilgili şunları söyledi:

"20 Ekim'de kursları başlatıyoruz. Emekli arkadaşlarımız için bir aksaklık yoktur ve görevlerine devam edebileceklerdir. Eksiği olanlar ve "Ustalık Kurs Bitirme Belgesi" olmayanlar görevlendirilmeyecektir. Kurslara müracaatlar 20-31 Ekim tarihlerindedir. 2 yıla kadar Usta Öğreticiler için tarih 17 Kasım'dır. Kurs açmak isteyenlerin kurs yerleri inceleniyor. Eğer şartlar uygunsa kursa müsaade ediliyor. Eksikliklerin giderilmesi gerekiyor.

Kurs yerinde lavabo, tuvalet ve havalandırma olması gerekli. Bu özellik ve şartları taşımayan kurs yerlerine kurs açma izni veremiyoruz. İlk kez kurs açacakların müracaatları 20-31 Ekim arasıdır. Kurslar en az 12 kişiden ibaret olup bu sayının altında kurs açılmıyor. Başka kurumlarda açılmış ise bu da bizi bağlamaz. Herkes kendi sorumluluğundadır.

Bilgilendirme konusunda bazı eksikliklerin çalışmaları aksattığını görüyoruz. Çalışma takvimiyle kurs takviminin uyumlu ve planlı olması gerekir. Kurs saatleri ise 09-14.30, 10.15- 15.30 arasındadır. Kursların bitiş tarihi okulların kapanış tarihine denk gelen 12 Haziran'dır.

Plansızx derse girmek hatadır. Kurs defterine mutlaka işlenen ders konuları yazılmalıdır. Ayrıca plan düzenli şekilde uygulanmıştır ibaresini yazmak yeterli ve doğru değildir zira mutlaka planın o derste(kursta) eksiksiz uygulanmış olması önemlidir.

Kursun kurs numarası da mutlaka belirtilmelidir. Kurs numarası bilinmediği zaman bu bizim için bir sorun teşkil ediyor. Kurs yerini aynı eviniz gibi temiz ve hijyenik tutmanız gerekir. Kurs yeri sizin evinizdir. Temizliği ve düzeni çok önemlidir. Farklı saatlerde çalışmak isteyenler bize bilgi vermelidir. Bu onaylanırsa kursiyerlere bilgi verilecektir. Bu konuda biz mazeret kabul edemeyiz. Kursiyerler kurs saati hakkında keyfi uygulamalarda bulunamazlar. Kurs yeri mutlaka bize bildirilmelidir.

Usta Öğreticilerin kılık kıyafetleri konusunda bir kısıtlama yoktur ancak temizlik ön plandadır. Ayrıca isteyen bayanlar için başörtüsünde sorun yoktur. Başları kapalı da gelebilirler kursa fakat erkeklerin saç ve sakalına dikkat etmeleri gerekir. Sakallı olarak kursa gelmek mümkün değildir ve bu konuda Bakanlıktan gelen ilgili talimat da bu yöndedir. Kot pantolonla arkadaşlar kursa gelebilir ancak moda pantolonlar uygun değildir.

Raporların mutlaka kuruma iletilmesi şarttır. Bir kursiyerin hem raporlu hem de çalışması mümkün değildir. İmza işlerine gelince, mesela malzeme alıyorsunuz, ödeme yapmayınca o işyeri icra takibi başlatıyor. Usta Öğreticilerin ne kadar borcu olduğu konusunda bize(kuruma)bilgi geliyor. O yüzden mutlaka bize malzeme ve diğer konularda bilgi verilmesi gerekir.

İlçemizdeki spor kulüplerini ilgilendiren konular da var. Samsun il Spor Müdürlünden gelen yazı ve sayılı kararına göre, spor eğitimi kurslarıyla ilgili bilgilerde eksiklikler olduğu ya da belgelerinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle spor salonları için bu zamana dek belge istenmedi fakat ilgililer yapılan tespitlerde bu konuda salon, çalışma şartları ve belgeler gibi konularda bazı eksiklikler görüldüğünü, Federasyon'dan Yetki Belgesi olup olmadığı gibi konularda bilgiler isteniyor. Bu eksikliklerin giderilmesi durumunda kurslara izin verilecektir.

İzinler, raporlar için ayın 14. gününü beklemeyin hatta ayın 10'unda bize bildirin. Biz de ayın 15- 16'sı gibi ücretlerinizi ödeyebilelim. Raporlu ve izinli oluşlarınızı puantajdan düşürün.

Kurs defterlerinin mutlaka imzalı olmasına dikkat ediniz. Kurban Bayramı sonrası yoğun bir çalışma temposu bizleri bekliyor. Kurban Bayramı hepimize hayırlı olsun."

Bafra Halk Eğitim Merkezi Md. Yrd. Necati Geniş ise, kurumun resmi internet sitesi, yazışmalar, hangi kursların açılabileceği, kurs planları ve onayı, devamsızlık, modüller, kurs saatleri, ücret ödemeleri gibi konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Halk Eğitim Toplantısı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0