GÜNDEM

Bafra Haber Kuş Cenneti`ni Meclis Gündemine Taşıdı

 
 273
Bafra Haber Kuş Cenneti`ni Meclis Gündemine Taşıdı - Bafra Haber Yalçın Köse ÖZEL HABER / Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`ın, "Kuş Cenneti Ondokuzmayıs`ın En Büyük Avantajıdır" açıklaması, Bafra Belediye Meclis üyelerinin konudan haberdar olmaması üzerine Meclis gündemine gelemedi. Ancak aynı Meclis toplantısında "Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği"ne üye seçimi yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Yalçın Köse ÖZEL HABER / Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`ın, "Kuş Cenneti Ondokuzmayıs`ın En Büyük Avantajıdır" açıklaması, Bafra Belediye Meclis üyelerinin konudan haberdar olmaması üzerine Meclis gündemine gelemedi. Ancak aynı Meclis toplantısında "Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği"ne üye seçimi yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`ın, "Kuş Cenneti Ondokuzmayıs`ın En Büyük Avantajıdır" açıklaması üzerine Bafra Haber mikrofonu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eski Belediye Başkanı ve MHP Bafra ve Büyükşehir Meclis üyesi Hasan Aslan`a uzattı.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerdeki turizm yatırım planları kapsamında Ondokuzmayıs ilçesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye`nin en büyük sulak alanlarından Kızılırmak Deltası`na sahip olan Ondokuzmayıs ilçesinde Kuş Cenneti`ni turizmin önemli bir parçası haline getirmek istiyoruz." diyerek, Kuş Cenneti`nin nereye ait olduğu tartışmalarına sebep oldu.

Meclis üyelerinin hiçbirinin haberdar olmaması sonucu Kuş Cenneti`nin Ondokuzmayıs ilçesi ile anılması Haziran Ayı Meclis gündemine taşınamadı. Aynı Meclis toplantısında Kızılırmak Deltası ile ilgili önemli bir seçim yapıldı.
Bafra`da olan bitenden haberdar olmayan kişilerden "Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği" üyesi seçimi yapıldı.

KUŞ CENNETİ KESİNLİKLE BAFRA`NINDIR
Meclis toplantısı sonrası Bafra Haber`e konuşan Zihni Şahin, dil sürçmesi olabileceğini söyledi.
"Dil sürçmesiyle söylenilmiş bir şey olarak düşünüyorum." diyen Başkan Şahin Şunları söyledi: Büyükşehir`in Bafra`yla ilgili yapılacak 2015-2017 turizm yatırımlarıyla ilgili, Kuş Cenneti ile ilgili 2 ya da 3 tane madde var. Oranın yüzde 80`ni Bafra`ya ait, yüzde 15`i 19 Mayıs`a yüzde 5`ide Alaçam`a ait. 

Ağırlık Bafra`nındır. Bu noktada bunu Büyükşehir Belediyesi de biliyor. Fakat 19 Mayıs`tan girildiği için her halde 19 Mayıs sürçmesi arada oluyor. Bunu ben normal sohbetlerde de arkadaşları uyardım. Meclise filan gidip hadise yaratmaya gerek yok, çünkü bilinen bir şeydir. Bunu ikili diyaloglarla uyardım ve uyaracağım da. 19 Mayıs`ta Alaçam`da bizim. Daha önce bize bağlıydı buralar. O nedenle Batı bölgesi olarak biz Bafra orijinli, 19 Mayıs, alaçam, yakakent, hep birlikte master planında da böyle değerlendirme yapıldı. Turizm alanında yapacağımız çalışmaları da bu anlamda düşünüyoruz. Yani bir çok şeyi kapsayacak şekilde düşünüyoruz. Hepimiz beraber olduğumuzda büyük anlam ifade eder ama tek başına olduğunda ilçeler küçük küçük bir anlam ifade etmez. Bafra abi ilçe olarak onlara önderlik yapacak ama Kuş Cenneti kesinlikle Bafra`nındır. Kayıtlara da bundan sonra öyle geçecek. O konuda bir endişeniz olmasın.

Kızılırmak deltasıyla alakalı tüzüğü hazırlanarak bakanlar kuruluna giden Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği tüzüğü onaylanarak resmi gazetede yayımlandı. Sizinde takip ettiğiniz gibi bizde meclis toplantımızda 3 Asil 2 yedek üye seçerek Belediye başkanları doğal üye 4 üye Bafra`dan olmuş oluyor. 
Neticede 8 üye büyükşehirden olmuş olacak. Birlikte Deltanın, Kuş Cenneti`nin yönetimi koruma ve geliştirme birliği tarafından yapılacak. Her belediyenin nüfusuna göre bir katkısı bir bütçesi olacak. Bundan sonra delta daha da büyük projelerle beraber, büyükşehir ve ilçe belediyelerin sahiplenmesiyle beraber büyük gelişmeler olacağını düşünüyorum. Daha çok tanıtıma girerek turist kabul edeceğini dolayısıyla da Bafra`mıza ve çevremize ekonomik anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İllaki ekonomik anlamda değil ama orası sonuçta bir dünya mirasıdır. Bizde orayı sahiplenmiş olacağız. Büyükşehir önderliğinde sahip çıkacağız bu konuda da iyi adımlar atılıyor. Buradaki çalışmalar bu güç birliğiyle daha kısa zamanda hedefine ulaşacaktır diye inanıyor ve ümit ediyorum.

MHP İL MECLİSİNE TAŞIYACAK

Eski Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi Hasan Aslan konuyu İl Meclisine taşıyacak.
"Büyükşehir Belediye Meclisinde bunu MHP olarak biz gündeme getiririz." diyen Hasan Aslan şunları söyledi: "Uzun yıllardır Bafra Balık Gölleri, Doğanca Beldesinde olan çoğunluğu kuş cennetidir. Bende Doğanca Beldesinden olmam nedeniyle bu Doğanca`da Bafra`nın öz malı olarak bilinir. 

Fakat Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yapmış 19 Mayıs İlçesi diye, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam turizm ile ilgili olduğu için hepsini bir yerde olduğunu söylemek istediği kanaatindeyim. 

Henüz Büyükşehir Meclisinde görüşülmedi. Büyükşehir Belediye Meclisinde bunu MHP olarak biz gündeme getiririz. Yanlış yapıldı demiyorum, yanlış yapılmışsa inşallah geri dönülür. 

Bu yatırım işleri biraz isteğe bağlıdır.  Biraz siyasi olarak da isteğe bağlıdır. Bafra`da birilerinin sahip çıkması lazım. Biz Belediye Meclisinde Bafra`dan 2 kişiyiz. Bütün ilçeleri bir araya getirirsek, 13 kişiyiz ama AK Parti yaklaşık 67 kişidir. Şimdi oylamaya kaldığı zaman bizim dediğimiz hiçbir şey çoğunlukla olmaz ama samimiyetle Bafra`ya da Alaçam`a da yapılacak, 19 Mayıs`a da yapılacak bütün işlemlerde her zaman destek oluruz.  Ama çok fazla ayrım olursa o zaman gereğini yaparız."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Haber Kuş Cenneti`ni Meclis Gündemine Taşıdı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0