GÜNDEM

Bafra Giad, Tügik İş Zirvesi`nde

 
 101
Bafra Giad, Tügik İş Zirvesi`nde - TÜGİK 6. İş zirvesi Antalya`da yapıldı. BAFRA GİAD olarak şehrimizi temsil ettiğimiz zirvede katılımcılar, Türkiye`nin ünlü işadamlarıyla buluştu.
Bafra Haber

 |  - TÜGİK 6. İş zirvesi Antalya`da yapıldı. BAFRA GİAD olarak şehrimizi temsil ettiğimiz zirvede katılımcılar, Türkiye`nin ünlü işadamlarıyla buluştu.

Genel Başkanı Erkan Güral zirvede, "Bu Sene Türkiye Turistiyiz" sloganıyla  yıl boyunca tatil amaçlı gezilerini yurtdışına değil yurtiçinde yaparak, turizm sektörüne destek vereceklerini açıkladı.

Türkiye`nin, tabana yayılmış en güçlü STK`larından olan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu"˜nabağlı federasyon ve GİAD başkanları, üyeleri, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri, hafta sonu Antalya Titanic Deluxe Hotel Belek`te düzenlenen TÜGİK İş Zirvesi`nde bir araya geldi. İki gün süren zirveye Bafra Genç İşadamları Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim MURATOĞLU, ve Derneğimiz üyeleride katıldı. TÜGİK`in geçmiş ve gelecek dönem çalışmalarının yanı sıra ülke ekonomisine yönelik beklentilerin ele alındığı zirvenin açılış konuşmasını TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral yaptı.

"BU SENE TÜRKİYE TURİSTİYİZ"

Sözlerine Sultanahmet ve Diyarbakır saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan  Güral, "Yaşanan bu ve benzeri acılar, ülkemizi olduğu gibi Ortadoğu`yu ve hatta Batı dünyasını da etkiliyor. Bir an önce barış ve huzur dolu günlere kavuşmamızı diliyorum" dedi. Terör olayları ve Rusya ile yaşanan gerilim nedeniyle turist sayısındaki azalmanın önümüzdeki dönem devam edebileceğine dikkat çeken TÜGİK Başkanı Güral, "Bu sene Türkiye Turistiyiz" diyerek başlattığı çağrı hakkında şunları söyledi;

"TÜGİK olarak ülke turizminin yaşadığı sorunlu döneme nasıl destek verebiliriz diye düşündük ve şöyle bir karar verdik. Bizler TÜGİK üyeleri olarak yıl boyunca iş seyahatlerimiz dışındaki tatil amaçlı turistik gezilerimizi yurtiçinde yapalım. Yetmedi, çevremizi de böyle yapmaya davet edelim. Hem sayı olarak hem etki alanı olarak hiç küçümsenmeyecek bir güç oluşturuyoruz. Böylece iç turizminin canlılığına destek vereceğiz."

ÖZMEN: FİNANS SEKTÖRÜYLE AYRIŞMA OLMAMALI

TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen ise konuşmasında 2016 yılından itibaren büyüme hedeflerini yukarı taşıyacak politik kararlar almak gerektiğini vurgulayarak, "Hedefimize doğru daha güçlü bir şekilde gitmeliyiz. İş dünyası ile finans sektörü arasında bir ayrışma yaşanıyor. Önemli bir yanlış. İş dünyasıyla finans sektörü bir elmanın yarılarıdır. Bunlar dünyanın hiçbir yerinde ayrılamaz. Mutlaka devletimiz nezdinde yapılan toplantı ve akabinde alınacak kararlar bu elmanın sağlıklı bir şekilde ülkeye katkı sağlanması sağlanmalıdır" diye konuştu.

ZİRVEDE TANINMIŞ İSİMLER

İki gün süren zirvenin konuk konuşmacıları Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yemeksepeti.com kurucu ortağı ve CEO`su Nevzat Aydın, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Coca Cola Company Orta Asya Kafkaslar ve Türkiye İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ve Stand Up sanatçısı Ceyhun Yılmaz idi.Oturumların moderatörlüğünü ise Patronlar Okulu`nun Kurucusu Sibel Kaya yaptı. Üyeler arasında işbirliği, tecrübe paylaşımı ve iş fırsatları yaratımını artırmayı amaçlayan TÜGİK İş Zirvesi`ne, Türkiye`nin dört bir yanından geniş bir katılım gerçekleşti.

ZİRVE OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

Bafra Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim MURATOĞLU  Antalya`daki zirvenin son derece verimli geçtiğini ifade ederek, "Gerek oturumlarda ele alınan konular, gerekse iş dünyasının önemli isimlerinin konferansları son derece etkileyiciydi. Kentimizi temsil ettiğimiz iş zirvesinde diğer illerden gelen işadamlarıyla ikili ticari görüşmelerde bulunma, dostluk ve dayanışma duygularımızı geliştirme fırsatı bulduk" dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Giad, Tügik İş Zirvesi`nde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0