GÜNDEM

Bafra Gazeteciler Cemiyetinden Basın Bayramı Açıklaması

 
 962
Bafra Gazeteciler CemiyetindenBasın Bayramı Açıklaması - Bafra Gazeteciler Cemiyeti 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesi ile bir basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Gazeteciler Cemiyeti 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesi ile bir basın açıklaması yayımladı.

Bafra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali İhsan Başaloğlu, "Basın emekçilerinin kutlayacağı bir bayram yok. Türk basınında sansürün kaldırılmasından 107 yıl sonra yine sansür uygulanıyor." dedi.
Bafra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali İhsan Başaloğlu, basın bayramı vesilesi ile yayımladığı basın açıklamasında şu sözleri kaydetti: "Bundan 107 yıl önce 2. Meşrutiyetin ilanı ile Türk basınında sansür kaldırıldı. Türkiye`de de basın bayramı olarak bugün seçildi. Bugünü Bayram olarak kutlayamıyoruz çünkü bugün, basına, hükümet eli ve hukuk yolu ile otosansür uygulanmaktadır.
Yüzlerce gazetecinin işsiz kaldığı, yazdığı yazılardan dolayı davalık olduğu, ceza aldığı, hapis yattığı bir ülkede bayramdan söz edilemez.
Hakim ve Savcıların davalara ideolojik gözle baktığı hatta gazetecilere kişisel husumet beslediği; yerel basın mensuplarının, dava, ceza baskısı altında kalıp, yazmaktan, haber yapmaktan yıldığı bir ülkede bayramdan söz edilemez.
Bu ve buna benzer birçok sebepten dolayı kutlayacak bir şey yok, bayram yapmıyoruz, ama her türlü baskıya rağmen yazmaya, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Gazeteciler Cemiyetinden Basın Bayramı Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0