GÜNDEM

Bafra Emekliler Derneği Açıldı

 
 1751
Bafra Emekliler Derneği Açıldı - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün`ün katılımıyla Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi yeni yeri ve yeni yönetimi ile hizmete girdi.
Bafra Haber

 |  - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün`ün katılımıyla Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi yeni yeri ve yeni yönetimi ile hizmete girdi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, "Türkiye`de herkes şunu bilmek zorunda. Birçok emekli arkadaşım beni, Türkiye`nin birçok kanallarında dinlemiş, izlemiştir. Ama Türkiye gerçeğini bilmeyen arkadaşların konuşma hakkı yoktur. Değerli arkadaşlarım Türkiye`nin dört  temel sorunları vardır.
1:  Annelerimizin, Babalarımızın yüreğini kan ağlatan terör belasıdır. Türkiye bu terör belasından kesinlikle kurtulmalıdır.
2: Bugün ki Başbakanımız olmasaydı, belki Türkiye 100 Milyar TL`nin üzerinde sadece faize para ödeyecekti. Allah`tan faizleri indirdi. Türkiye yaklaşık 50 Milyar TL yıllık faize para ödemektedir günahtır.

3: Bugün hükümetin başının belası olan cari açık vardır. Geçen sene 80 Milyar dolardı, bu sene 60 Milyar dolara düşürmek için bütün can havli ile çalışmaktadırlar.

4: Kim yönetirse yönetsin sosyal güvenlik meselesi halledememiş hükümetler batmaya mahkà»mdurlar. İşte İzlanda iflas etti, Yunanistan iflas etti, İspanya sırada, İtalya deprem geçiriyor, Almanya tedbir alıyor, Fransa 100 Milyar euroluk tedbir alarak emekli yaşını 65`e çıkartmıştır.

Türkiye`de de Sosyal Güvenlik meselesi önemli bir meseledir. Ben ise Türkiye`nin en büyük sivil toplum kuruluşu başkanı olarak, sosyal güvenlikte 2 dönemdir Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız nasıl seçiliyorsa 2 dönemdir bende orada seçiliyor, görev yapıyor ve sizleri temsil ediyorum. Türkiye`nin 10 Milyon 400 bin emeklisi var. 18 Milyon 300 Bin çalışanı var. Tarım devreye girdiği zaman bu rakam 23 Milyon oluyor. 10 Milyon 400 bin emeklinin yaşadığı bir Türkiye`nin bugün 42 Milyon çalışana ihtiyacı vardır. Diyen Ergün sözlerine şöyle devam etti. "ËœAyrıca Türkiye`de her 100 çalışandan 37`si kayıt dışı çalışıyor. Kayıt dışında çalışanlara sesleniyorum. Bu vatana yapılan en büyük kötülüktür, ihanettir kayıt dışı çalıştırmakla yüce devlet vergi almıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu para almıyor 50 yılda çalışsa sizin gibi emekli olma şansı yok. "ËœEmeklilik Kutsal Bir Haktır`  bunu söylediğimiz içinde ödül almış insanlarız. Hiç kimse annesinin, babasının servetinden, çiftliğinden emeklilik denen hakkı oğluna çocuğuna devredemez. Emeklilik uğrunda alın teri dökülen, bir ömür tüketilen, sonunda elde edilen bir sosyal güvenlik şemsiyesi altında toplanma meselesidir."  diyerek sözlerine son verdi.

 

Bafra Belediye Başkanı ise yaptığı konuşmada, "Ülkemizde demokratik sürecinin çok değiştiği bir dönemdeyiz ve bütün alanlarda. Sivil Toplum`un dayanışması, örgütlenmesi çok daha gelişti. Tabiki burada insanların haklarını alabilmesi için. Herkesin kendi alanında böyle örgütlenmesi, güçlenmesi dayanışma içersinde olması gerçekten şarttı. Böyle bir derneğinin Bafra`mıza hayırlı olacağını düşünüyor ve derneğin başkanını, yönetimini kutluyor hayırlı olmasını diliyorum."  dedi.

 

Konuşmaların ardından dernek açılış kurdelesini, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, TÜED Bafra Şube Başkanı Turgut Seden ve İş adamı Turgut Şahinol ile beraber kesildi.

 

Açılışın ardından yapılan ikramlar ve karşılıklı sohbetlerin ardından son buldu.

 

Açılışa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Genel Başkan Yardımcısı Gazi Aykırı, TÜED Genel Sekreteri Recep Orhan, TÜED Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür, TÜED İstanbul Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız, TÜED İstanbul Kadıköy Şube Başkanı Nahit İmamoğlu, TÜED İstanbul Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, İş Adamı Turgut Şahinol, İnşaat Mühendisi Yaşar Buharalıoğlu ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Haber: Emre Şahinol

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Emekliler Derneği Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0