GÜNDEM

Bafra Eğitim Sen'den Milli Eğitime Sert Eleştiriler

 
 693
Bafra Eğitim Sen'denMilli Eğitime Sert Eleştiriler - Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, "Eğitim emekçileri yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize sistemin tüm imkânsızlıklarına rağmen nitelikli eğitim vermeye devam edeceklerdir."  dedi.
Bafra Haber

 |  - Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, "Eğitim emekçileri yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize sistemin tüm imkânsızlıklarına rağmen nitelikli eğitim vermeye devam edeceklerdir."  dedi.

Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması üzerine yayınladığı basın açıklaması ile eğitim sistemine birçok eleştiri getirdi.

Bakanlığın uygulamalarını ve Bafra`daki yanlış eğitim uyumalarını eleştiren Tacettin Koca`nın basın açıklaması şu şekilde:

Teog sınavı ile öğrencilerimizin yeni okullarına yerleştirilmeleri bir kâbusa dönüşmüştür. Düz liselerin Anadolu türüne dönüştürülmesi süreci ile birlikte öğrencilerimiz isteklerinin dışında İmam Hatip liselerine ya da Açık Liselere yerleştirilmek zorunda bırakılmıştır.  

İmam Hatip mağduriyeti üzerinden siyaset yapanlar bugünlerde öğrencilerimizi isteklerinin dışında bu okullara yerleştirerek bu okulları itibarsızlaştırmaya başlamışlardır. Zorunlu olarak bu okullara kaydı çıkan öğrenciler diğer okullara gidebilmek için her hafta nakil işlemi için müracaat etmektedirler.

Kamusal hizmet olan eğitim-öğretim hizmetleri, özel okullara aktarılan ekonomik kaynak ile devlet okullarında itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Devlet okullarına kaynak yok diyenler, konu özel okul olunca olmayan kaynağı bulmayı marifet saymaktadırlar.

Okullar Hayat olsun diye proje üretenler kendi ürettikleri projenin tam tersi uygulamayı hayata sokmaktadırlar. Bugün ilçemizin en güzide okullarından birinin bahçesinde yeni okul binası yükselmektedir. Ek bina diyerek uyutulan halkımızın karşısına yeni eğitim-öğretim yılında yeni okul binası tamamlanmış olarak çıkacaktır. Bu bina için kesilen ağaçlar ilçemiz adına utanç olarak yerini alacaktır.

4+4+4 dayatması ile yaşanan süreçte tekli eğitime geçilmesi gerekirken, çiftli eğitim uygulaması yaygınlaşmaya başlamıştır. Birçok öğrencimiz sabahın en erken saatlerinde uykularından kalkmak zorunda bırakılmaya devam edilecektir. Okullarımızdaki hizmetli kadrolarında çalışan eğitim emekçisi arkadaşlarımız sabah 6 akşam 8 aralığında fazla çalışmaya zorlanmaktadır. Seçmeli dersler okul yöneticilerinin siyasal tercihlerinin belirlediği dersler olmaya devam etmektedir.

Siyasi tercihlerle belirlenen okul yöneticilerin atamaları sancılı bir şekilde bir kısmı gerçekleştirilmiştir. Birçok başarılı okul yöneticisi siyasi tercihlerden dolayı yeni eğiti-öğretim yılında görevine devam edemeyecektir. Okullarımızın birçoğunda kurumsal hafızayı taşıyacak hiçbir okul yöneticisi olmadan yeni döneme girmiştir.

Zorunlu rotasyon uygulamasının torba yasada geçmesi ile birlikte yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenlerimizi Kavimler Göçü beklemektedir. Öğrencilerimizin birçoğu sınıf öğretmenlerinden zorla ayrılmak durumunda kalacaktır. Öğretmen çocukları, yeni yerleşim yerlerinden kaynaklı, hem arkadaşlarından hem de öğretmenlerinden uzaklaştırılacaktır.

Yeni eğitim-öğretim yılına girdiğimiz bugünde eğitim emekçileri aldıkları ücret zammı ile enflasyon karşısında yoksul bırakılmıştır. Eğitim emekçilerinin ekonomik koşulları her defasında örnek gösterdikleri Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarının yaşam standardının çok altında kalmıştır.

Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar siyasal kadrolaşmanın yaşandığı bir döneme kanun, hukuk tanımadan girilmiştir. İdari mahkemelerin verdiği kararları dahi 2 yıl uygulamama zorunluluğu ile siyasal kadrolaşmada sınır tanınmamaktadır. Siyasi kadrolaşmada yer almak için sınır tanımaz bir şekilde esas görevlerini unutup Ziraat Bankası bankolarında sıra bekleyenlerin dönemi yaşanmaya başlanmıştır.

Tüm bu yaşanan olumsuz süreçte,  eğitim emekçileri yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize sistemin tüm imkânsızlıklarına rağmen nitelikli eğitim vermeye devam edeceklerdir.

Sendikamız Eğitim-Sen yaşan olumsuzlukların takipçisi olmaya ve bu konularda öğrencilerimizi, velilerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir.   

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Eğitim Sen'den Milli Eğitime Sert Eleştiriler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0