GÜNDEM

Bafra`da Öğretmenler Günü Etkinlikleri

 
 47
Bafra`da Öğretmenler Günü Etkinlikleri - Bafra ilçesinde, `24 Kasım Öğretmenler Günü` törenlerle kutlandı. İlçemizde kutlamalar, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı
Bafra Haber

 |  - Bafra ilçesinde, `24 Kasım Öğretmenler Günü` törenlerle kutlandı. İlçemizde kutlamalar, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı

Bafra ilçesinde, “24 Kasım Öğretmenler Günü” törenlerle kutlandı. İlçemizde kutlamalar, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına çelenk, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer YAYLA, Atatürk İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmenleri Suna ENGİN ve Ferhat ERSOY tarafından konuldu. Atatürk Anıtına çelenk konulmasından sonra, Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizin aziz hatıraları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Atatürk İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Serkan COŞKUN yönetiminde Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız söylenerek  Çelenk sunma töreni sonra erdi.

Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde kutlamalara devam edildi. Bafra Atatürk ilköğretim Okulu tarafından hazırlanan ve sunuculuğunu Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmenleri Güner GÜN ve Özlem AYDOĞAN’ın yaptıkları program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in Öğretmenler Günü dolayısı ile yayınladığı mesaj okundu. 

Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Bafra Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şahin ÇETİN Öğretmenler gününün tek bir güne sığdırılamayacağını, Bu meslek sahipleri yetiştirdikleri ile değer kazandıklarını belirtti.

Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer YAYLA, öğretmenlerin çok önemli ve zorlu bir görev yerine getirdiğini söyledi. Öğretmenlerin asil ve erdemli gençler yetiştirmekte büyük fedakârlıklar yaptığını belirten YAYLA, şöyle konuştu: “Öğretmenlerimiz kaliteli nesil yetiştirmek için aşkla ve şevkle çalışmaya devam ediyor. Öğretmenlerin hatası tüm topluma mal olur. Öğretmenlerimiz, bitmek tükenmek bilmeyen ışığıyla genç beyinleri cumhuriyetin kazanımlarıyla buluşturuyor.
Öğretmenlik fedakârlık isteyen bir meslektir. Bu Yüzyılda her yeni gün, bilginin genişlediği gündür. Öğretmenler saygı, sevgi ve sabırla görevini yerine getiriyor. Öğretmenlerin hedefi para, makam, mevki değil çocuklarımızın, öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün `` Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır ``Sözü biz öğretmenlere verilen değerlerin başında gelmektedir. Onun için Baş Öğretmenimize karşı görevimiz layıkıyla yerine getirmeliyiz`` dedi.
Öğretmenler mum değil güneştir. Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Sahip olduğumuz değerleri yeni nesillere aktaran en iyi görev öğretmenlerindir. Öğretmenlerimiz, bilgi ve teknolojiyi çok iyi kullanarak, gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirmektedir. Öğretmenler her zaman toplumu şekillendirecektir. ”  Dedi. Van depreminde şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anarak konuşmasına son verdi.

Bafra ilçe Kaymakamı Ali KATIRCI ise, “Büyük Önder Atatürk’ün “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir ulus, henüz ulus adını almak yeteneğini kazanmamıştır.”  ve ``Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır`` sözleri ile sizler, bir ulusun kalkınmasında ve gelişmesinde, gençlerimizi geleceğe hazırlama konusunda yol gösteren birer öndersiniz. Dedi
Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle,  eğitime destek her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur ve olacaktır.” Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş ve yakın bir tarihte Van depreminde yaşamını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor,  tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutlayarak, en içten sevgilerimi sunuyorum. Dedi
Program Genç öğretmenleri temsilen Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Zeynep DEMİRKOL’un öğretmenlik mesleği ve eğitim-öğretimle ilgili konuşmasının ardından Emekli öğretmenleri temsilen Kevser KÜÇÜK hanımefendinin öğretmenlik mesleği ve eğitim-öğretimle ilgili anısını anlatarak programa devam edildi.

ATATÜRK İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından seslendirilen klip ve 1.sınıf öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

Program Hizmet Şeref belgelerinin, TKY örnek okul ve Kaliteli ekip ödülleri verilmesinin ardından stajyerlikleri kalkan öğretmenlerin yemin töreniyle sona erdi.
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla yaptığı konuşmada,``Türkiye`de öğretmenler günü 1981 yılından bu güne kadar kutlanmaktadır. Öğretmenlik fedakârlık isteyen bir meslektir. Bu meslek milleti kucaklayan meslektir. Bu Yüzyılda her yeni gün, bilginin genişlediği gündür. Öğretmenler saygı, sevgi ve sabırla görevini yerine getiriyor. Öğretmenlerin hedefi para, makam, mevki değil çocuklarımızın, öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün `` Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır ``Sözü biz öğretmenlere verilen değerlerin başında gelmektedir. Onun için Baş Öğretmenimize karşı görevimiz layıkıyla yerine getirmeliyiz`` dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Öğretmenler Günü Etkinlikleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 7
User defaultYorum Id: 49024
07 Kasım 2017
20:35
  • Yorum Id: 49024
  • 07 Kasım 2017
  • 20:35

Atatürk ilköğretim okuluna da bu yakısırdı.emeği geçen idareci ve öğretmenleri canı gönülden tebrik ediyorum.

User defaultYorum Id: 49033
07 Kasım 2017
20:35
  • Yorum Id: 49033
  • 07 Kasım 2017
  • 20:35

Bafrada bir gecede 25 arabanın lastiği kesildi öğretmenevinin civarında bununla ilgili bir haber yap belki bulunur şerefsizler

User defaultYorum Id: 49034
07 Kasım 2017
20:35
  • Yorum Id: 49034
  • 07 Kasım 2017
  • 20:35

Emeği geçen tüm personeli tebrik ederim.ancak okul idaresinin öğretmenlere biraz saygı duymasını isterim .makamların gelip geçici olduklarını unutmamaları dileğiyle hayırlı çalışmalar. öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Daha Fazla Yorum