GÜNDEM

Bafra Cezaevi Müdürlerinden Başkan Şahin'e Ziyaret

 
 67
Bafra Cezaevi Müdürlerinden Başkan Şahin'e Ziyaret - Bafra Kapalı T Tipi Cezaevi Müdürü Âdem Tatlısoy ve Açız Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Göğüş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`i makamında ziyaret ettiler.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kapalı T Tipi Cezaevi Müdürü Âdem Tatlısoy ve Açız Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Göğüş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`i makamında ziyaret ettiler.

İnfaz Kurumu Müdürleri, Cezaevi`nde yapılan faaliyetler hakkında Başkan Şahin`i bilgilendirirken kendisine mahkûmların el işçiliği ile yaptığı maket evlerden birini hediye ettiler.

Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutukluların eğitimiyle ilgili olarak da kurum müdürleri tarafından şu bilgiler verildi.

"Bölgenin en büyük cezaevi bir yandan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu ve eğitimi amacıyla hizmet verirken diğer yandan da onların topluma tekrar kazandırılmaları, meslek edinmeleri amacıyla da iş atölyeleri kurarak faaliyet yürütüyor. Marangozhane, müzik aletleri yapımı, demir doğrama ahşap hediyelik eşya yapımı, şal ve boncuk malzemeleri yapımı, araç tamir ve bakımı, seracılık, PVC kapı pencere, ayakkabı sayacılığı, mes yapımı ve temizlik işkolu atölyeleri ile bölgenin de ihtiyaçları karşılanıyor. Hükümlü ve mahkûmların gelir sahibi olmalarını sağlayan iş atölyeleri sayesinde Samsun bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşlarının da ihtiyaçları düşük maliyetle temin ediliyor.

Tüzük, yönetmelik ve genelgeler doğrultusunda yürütülen eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler, sportif faaliyetlerde kamu kuruluşları, özel kuruluşlar ve STK'lar ile işbirliğine gidilmekte, olanaklar ölçüsünde hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını eğitim, öğretim ve kültürel faaliyetler ile değerlendirmeleri sağlanmakta böylelikle onların toplumca kabul edilebilir düşünce ve davranışları benimsemelerine, kendilerini topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmelerine yardımcı olunmakta. Hükümlü ve tutuklulara kitap listeleri verilip kitap dağıtımı yapılmakta ve okuma alışkanlığı kazandırılmaya teşvik edilmektedir."

Belediye Başkanı Zihni Şahin de daha önce Modern Kapalı Pazaryeri Projesi`nin hayata geçirilmesinde pazarın satış tezgâhlarının üretiminin cezaevi tarafından yapıldığını hatırlatarak, güzel bir çalışmaya imza atıldığını ifade etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Cezaevi Müdürlerinden Başkan Şahin'e Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0