GÜNDEM

Bafra Cezaevi Müdürüne Veda

 
 461
Bafra Cezaevi Müdürüne Veda - Samsun`un Bafra ilçesi T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumunda görev yapan kurum müdürü Kasım Demiralp`in Kütahya E Tipi ceza infaz kurumuna müdür olarak atanması ve 6 personelin tayinleri dolayısıyla veda gecesi düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesi T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumunda görev yapan kurum müdürü Kasım Demiralp`in Kütahya E Tipi ceza infaz kurumuna müdür olarak atanması ve 6 personelin tayinleri dolayısıyla veda gecesi düzenlendi.

Bafra T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumunda görev yapan Kurum Müdürü Kasım Demiralp, İkinci Müdürler Ahmet Sinan ve Ali Ekber Göksu, Sosyal çalışmacı İbrahim Çaylı ile İnfaz Koruma memurları Bahadır Kaymakçı, Belgin Kaymakçı, Teknisyen Bedi Akkurt için Atakum Grnad Amisos otelde düzenlenen geceye Başsavcı Hikmet Turanın Yakın bir akrabasının cenazesi dolayısı ile katılamadığı geceye Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Ali Özkurt, Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürü Kasım Demiralp, Açık cezaevi müdürü Recep Göğüş ile Kurum 2. Müdürleri Kurum personeli ve aileleri katıldı. Hoş bir mekanda kalabalık bir katılımla gerçekleşen gecede bir açılış konuşması yapan Kurum Müdürü Kasım Demiralp Konuklara hoşgeldiniz dedikten sonra,``Çok değerli Bafra T Tipi Kapalı CİK personelim. 2010 Yaz kararnamesiyle atanmış olduğum Bafra T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna 05.06.2014 tarihindeki kararnameyle Kütahya E Tipi kapalı CİK tayinim çıkmış bulunmaktadır. 4 yıllık bu görev süremizde sergilemiş olduğumuz ekip ruhu ve birlik beraberliğimiz çok güzel işlerin yapılmasına kurumumuzu her alanda en üst noktaya taşımıştır. Kurumumuz hem işyurtları ve atölyeler hemde Disiplin yönünden Türkiye`de örnek gösterilen mükemmel bir kurum haline gelmiştir.

Bunda Başsavcımız ve Cezaevi savcımızdan tutunda Müdür 2. Müdür ve siz personelimin herkesin emeği var. Kurumumuzda birçok 11 Açık Cik ve 6 adette Kapalıda olmak üzere örnek atölyeler kuruldu. Güneş enerjisinden Çevre duvarına PVC atölyesinden Seraya kadar birçok çalışmaya imza attık. Özel sektörle yapmış olduğumuz çalışmalar Ülkemizdeki öbür kurumlara da ilham kaynağı oldu. İstanbul Silivri`de Maltepe`de, Konya`da, Eskişehir`de Bakanlığımız İşyurtlarıyla beraber çeşitli toplantılar yaptık ve çalışmalarımızı bu kurumlarda da tanıttık ve örnek olduk.            2010 yılı ile 2014 yılları arasında Bafra T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumumuzda 11 işkolu kurulmuştur. Ülkemizin önde gelen firmaları ile işbirliğine gidilerek kurumumuza atölyeler kazandırılmıştır.

Kurumumuzun 4 yıllık bir mazisi olmasına rağmen hem kapalı hem de açık ceza infaz kurumu olarak Karadeniz Bölgesinin her anlamda en büyük kurumu olmayı başarmıştır. İşyurtların da çok büyük mesafeler katedilmiş olup, Türkiye` nin önde gelen firmaları Kurumumuzla çalışmaya ikna edilerek atölyeler oluşturulmuş, İşyurtlarındaki iyileştirmeler kısa sürede meyvesini vermiştir.

Aynı anlamda Kapalı bölümde de Kavsan (Greyder) firması ve tekstil alanında Pelin Triko (Mavi Jeans, Sarar, Koton vb. firmalara fason üretim yapmaktadır) firması ile çalışmalar yapılmaktadır. Kurumumuz İşyurdu faaliyetleri açısından ne kadar örnek gösterilecek bir kurum ise infaz yönünden de yine kapalı başta olmak üzere örnek gösterilecek bir kurumdur. Zira çeşitli ceza infaz kurumlarından disiplin ve güvenlik nedeni ile baş edilemeyen hükümlü ve tutukluların kurumumuza gönderilmesine rağmen hükümlü ve tutukluları ile mevcudu ortalama 1300 hükümlü ve tutuklu olan kurumumuzda en ufak bir disiplin olayı (cinayet, isyan, yangın vb.) ile karşılaşılmamıştır. 

 

Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İşyurdu Çalışmaları:

1.Kavsan Ayakkabı (Greyder) Saya Dikim İşi: 2011 yılında 20 kişilik eğitim grubu ile başlayan çalışmada firma ile protokol imzalanarak çalışan sayısı 40' a kursiyer sayısı 20 olmak üzere toplam 60 hükümlü ve tutukluya iş imkânı sağlanmıştır. Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda firma tarafından oluşturulan atölyede yapılan çalışmaya katılan hükümlülerin depresyon düzeylerinde azalma görüldüğü gibi maddi nedenle meydana gelen olumsuz olaylar önlenmiştir.

2.Pelin Triko (Mavi Jeans, Sarar, LC Waikiki, Koton vb.) Trikotaj Dikim İşi: 2012 yılı sonlarında firma ile imzalanan protokol gereği 2013 yılı Şubat ayından itibaren 40 hükümlünün eğitime alınması 10 hükümlünün çalıştırılması ile 50 hükümlü ve tutuklu ile eğitim ve çalışmanın başlatılmış olup Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan atölyede 50 hükümlü ve tutuklunun çalıştırılması hala devam etmektedir.

3.Kurum kantini ve terzihanede hükümlüler çalıştırılmaktadır.

Açık Ceza İnfaz Kurumunda İşyurdu Çalışmaları:

Kuruluşundan 24.5.2013 yılının yılına kadar tek kurum olan Cezaevimiz bu tarihten sonra Açık ve Kapalı olmak üzere 2 ayrı kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bu tarihe kadar Açık CİK birçok atölyeler kurulmuştur Bunlar:

1.PVC (Plastik Doğrama) Atölyesi: 2011 yılında Kalecik Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan PVC Atölyesinin kurumumuza taşınması ile kurulumu yapılan atölyede hükümlüler çalışmaktadır.

 2.Ayakkabı Atölyesi: 2011 yılında 12 hükümlü eğitime alınmış oluşturulan atölyede alınan makineler kuruma hibe alınmış İşyurdu mes imalatına başlamıştır. Aynı zamanda erkek ayakkabı üretimi de yapılmaktadır.

3.Tarım İşkolu (Sera): Yerel imkânlar, mesleki eğitim kursları ve İşyurdu Müdürlüğü aracılığı ile yaptırılan üç adet sera ile bir adet 500 m   ² lik sera oluşturulmuştur. Serada domates, marul, biber, yeşil soğan vb. sebzeler üretilmektedir.

4.Temizlik Ürünleri İmalatı (MOB Paspas): Hamuloğlu firması ile 2012 yılında protokol imzalanarak 5 hükümlü MOB imalatına başlamıştır.

5.Temizlik İşkolu:

6.Araç Tamir ve Bakım Atölyesi ile Demir Doğrama Atölyesi:

7.Kurum kantini ve terzihanede

Açık Ceza infaz Kurumundaki mevcut atölyelerin verimli şekilde kullanılması amacı ile Bafra Kent Meydanı, Bafra Adliyesi, Bafra Modern Pazarı, Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinin kurulum, bakım ve onarımı ile ilgili işler alınarak hükümlü ve tutukluların hem eğitilmeleri hem de çalıştırılması amaçlanmıştır.

Başsavcımız Hikmet Turan ve Cezaevi Savcımız Ahmet Kurt " Ã‹Å"un ceza değil insan odaklı infaz anlayışı ve ekolü bize yol gösterici oldu. Kendilerine kurumumuza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.

4 yıl boyunca birçok zorlukla karşılaştık. Ama yılmadık. Gençsiniz ve Dinamiksiniz. Sizler her şeyin üstesinden gelirsiniz. Buraya geldiğim ilk günden itibaren sizlere inandım ve güvendim. Görevim boyunca birçok CİK gördüm. İnanın gördüklerimin içinde en zevkle çalıştığım kurum burası oldu. Dileğim odur ki bundan sonrada birlik ve beraberliğiniz devam eder.

Kurumumuzu sadece içeride değil kamuoyun da da çeşitli başarılarla en iyi noktaya getirdik. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz birçok başarıya ulaştı

Arkadaşlar bu işin en kötü tarafı bu işte. Geliyorsunuz, çalışıyorsunuz, kaynaşıyorsunuz ve 3-5 yıl sonra tayininiz çıkıyor. Sizlerden ayrılmak zor. Benim gibi 2 müdür arkadaşımızın daha tayinleri çıktı. Onlarında yukarıda dediğim gibi emekleri çok fazla. Bu Müdürlerimin de düşünceleri bu yönde olduğuna inanıyorum. Bu tayinlerin bizlere hayırlı uğurlu olmasını dilerken; Eğer bizim hakkımız geçmişse bizim hakkımız helal olsun sizlerinde haklarınızı helal etmenizi; bundan sonraki görevinizde bu günden daha iyi bir noktada olacağınıza inanıyor, saygılar sunuyorum dedikten sonra tayin olan Kurum Müdürü Kasım Demiralp ve diğer personele plaket ve hediyeler verilmiş       

 

Plaket töreninin ardından personelimiz gönüllerince eğlenmişler ve iş stresinden uzak aileleriyle ve arkadaşlarıyla çoşkulu bir gece olmuştur.

 

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak Tayin olan Başta Kurum Müdürümüz Kasım Demiralp (Kütahya E Tipi), Ahmet Sinan (Nevşehir),Ali Ekber Göksu (Denizli-Bozkurt) İbrahim Çaylı (Sinop), Bedi Akkkurt (Midyat),Bahadır ve Belgin Kaymakçı (Ordu) arkadaşlarımıza sağlık sıhhat huzurlu bir yaşam temenni ediyoruz .``dedi.

Konuşmadan sonra ise plaket töreni düzenlendi.

 

                                                                                       .        

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Cezaevi Müdürüne Veda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0