EĞİTİM

Bafra Atatürk Ortaokulu, Uluslararası Çocuk Zirvesinde

 
 187
Bafra Atatürk Ortaokulu,Uluslararası Çocuk Zirvesinde - Bafra Atatürk Ortaokulu , Avrupa Birliği Uluslararası Bilim eğitimi Koordinasyonları Türkiye Delegasyonu ve Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3`üncüsü düzenlenen "Bilim ve çevre eğitimi" temalı "Uluslararası Çocuk Zirvesi"ne katıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Atatürk Ortaokulu , Avrupa Birliği Uluslararası Bilim eğitimi Koordinasyonları Türkiye Delegasyonu ve Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3`üncüsü düzenlenen "Bilim ve çevre eğitimi" temalı "Uluslararası Çocuk Zirvesi"ne katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar`ın ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Türkiye`nin farklı illerinden 50`ye yakın okul, uluslararası bilim ve çevre eğitimi projesi olan S.O.S türlerimizi koruyalım projeleri ile katıldı.

Bafra Atatürk Ortaokulu üç yıldır yürüttüğü S.O.S projesindeki çalışmaları ile bu yıl 3.sü düzenlenen zirveye katıldı.
Öğrencilerin yıl boyu yaptığı çalışmaların sergilendiği zirvede okulumuz ayrıca öğrencilerimizin ``RENKLİ DENEYLER`` atölye çalışması ile oldukça ilgi çekti.
Öğrencilerimizin her birinin konsepte uygun kostümleri ile renk kattığı zirveye okul müdür yardımcımız Yıldız Alay, okul aile birliği başkanımız Saime Çamaş Sezer, proje koordinatör öğretmenimiz Mehtap Yılmaz, Beden eğitimi öğretmenimiz Suna Engin ile öğrenci velimiz Nebahat Aytünür eşliğinde 5/I sınıfından Begüm Sezer, 7/F sınıfından Aylin Yılmaz, Emircan sevinç, Defne Su Aytünür ve Zeynep Tuana Engin katıldı.
İlimi yaymak ve çocuklara sevdirmek, çocukları mesleki anlamda bilime yönlendirmek amacıyla yapılan zirvede; kurulan stantlarda projeler tanıtıldı, çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca; GOP Necla İlhan İpekçi Ortaokulu Halk Dansları topluluğu, Elbruz Çocuklar Halk Dansları topluluğu ve Latin dansları zirveye renk kattı.

Avrupa Birliği Uluslararası Bilim Eğitimi Koordinasyonları Türkiye Delegasyonu Başkanı Nilgün Erentay da "Bizim aydınlık yüzümüz olan, bilimin ışığını bugünlerden yarınlara taşıyacak olan gençlerimize, çocuklarımıza destek olan projemize katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ayrıca; Avrupa Birliği Uluslararası "Hands on Science" Bilim Eğitimi Ağı Başkanı Portekiz, Do Minho Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Manuel Costa, organizasyona ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi ve organizasyona katılan tüm öğretmenler, öğrenciler ve ailelere teşekkürlerini ve sevgilerini iletti.`` dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Atatürk Ortaokulu, Uluslararası Çocuk Zirvesinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0