EĞİTİM

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Polonya Seferinde Gönülleri Fethetti

 
 257
Bafra Atatürk Anadolu LisesiPolonya Seferinde Gönülleri Fethetti - Samsun Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, Polanya`nın Bydgoszcz şehrinde " Avrupa da Mesleki Atılım- Geleceğinin Mimarı Ol "proje çalışmalarına katıldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, Polanya`nın Bydgoszcz şehrinde " Avrupa da Mesleki Atılım- Geleceğinin Mimarı Ol "proje çalışmalarına katıldı.

Polonya`nın Bydgoszcz şehrinde  gerçekleştirilen proje çalışmalarına katılan Bafra Atatürk Anadolu Lisesinin İngilizce Öğretmenleri  Umut Şahinbaş, Gökhan Keskin, Tarih Öğretmeni Cengiz Rifat Aydın ve 5 öğrencisi okullarını ve ülkelerini en iyi şekilde temsil ederek yaptıkları özverili çalışmalarla Polonya`da gönülleri de fethettiler. 

Erasmus+ KA2 projesi kapsamında toplam 6 ülke okulu ile birlikte Avrupa da Mesleki Atılım- Geleceğinin Mimarı adlı projeyi yürüten Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Avrupa da iş piyasası, gençlerin meslek edinmesi, akademik başarının sağlanması ve sürdürülebilmesi ve özellikle erken okul terkinin azaltılması hususlarında Polonya, Litvanya, Letonya, Kıbrıs ve Bulgaristan okulları ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalarda Türkiye`nin ve Bafra`nın tanıtımına katkıda bulundular. 

Okul müdürü Aşkın Gencel projelerinin sadece mesleki değil aynı zamanda kültürel bir misyon taşıdığını bu anlamda özellikle son zamanlarda insanların birbirine tahammülünün azaldığı ortamda Avrupalılık bilincine, hoşgörü ortamının gelişmesine katkısının büyük olacağını ifade etti. Çalışmalarda katkıları olan proje komitesinde ki öğretmenlerine teşekkür eden . Okul Müdürü Gencel,  toplantılara sadece yabancı dil öğretmenlerinin değil diğer branş öğretmenlerinin de katkısı olduğunu söyledi.

 

Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Olcay Parlak, farklı ülkelerde olmak üzere toplam 6 proje toplantısının gerçekleşeceğini  bir sonraki proje çalışma toplantısının 22 Nisan-28 Nisan tarihleri arasında toplamda 5 farklı ülkeden 25 öğrenci ve 15 öğretmen in katılımı ile Bafra da okullarında gerçekleşeceğini, amaçlarının o tarihlerde gelen misafirlere Bafra da bir festival havası yaşatmak olduğunu ifade eden Olcay, " Sadece mesleki eğitimler konusunda çalışmalar değil kültürümüzün de tanıtımının hedeflendik.Öözellikle gelecek olan öğrencilerin o hafta boyunca okullarının öğrencileri tarafından evlerinde misafir edilecek. Bunun da Türk insanının ne kadar misafirperver ve sıcak olduğunu göstermede ve ülkemizin tanıtımında katkısı olacak" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Polonya Seferinde Gönülleri Fethetti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0