EĞİTİM

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Klasiği: Ab Projeleri

 
 180
Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Klasiği: Ab Projeleri - AB Erasmus+ KA1 ve KA2 Projeleri yürüten Bafra Atatürk Anadolu Lisesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Bafra Haber

 |  - AB Erasmus+ KA1 ve KA2 Projeleri yürüten Bafra Atatürk Anadolu Lisesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri Olcay Parlak, Fatma Altun ve Hüseyin Aydan, Avrupa Birliği Eğitim Programları KA 101 Okul Eğitimi Projeleri Ex-Po (Experience "" Pool / Deneyim Havuzu)  kapsamında Finlandiya`nın Joensuu kentinde etkinliklere katıldılar.

Bireysel farklılıkların ortadan kaldırılması ve teknoloji destekli eğitimin yaygın hale getirilmesi Projesinin ikinci ayağında yer alan çalışmaları gerçekleştirmek için Joensuu şehrinde bulunan Bafra Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri, 07 Mayıs-15 Mayıs tarihlerinde "Every Pupil is Important" adlı eğitimlere katıldılar.

"Uluslararası değerlendirme sınavlarında her yıl üst sıralarda yer alan Finlandiya hepimiz için merak konusuydu." diyen Proje Koordinatörü Olcay Parlak, "Özel okulun olmadığı herkese koşulsuz fırsat eşitliğinin sunulduğu, dileyen her öğrencinin üniversiteye gidebildiği bir sistem. Sınav sisteminin yerini öz değerlendirme almış. Eğitimcilerin motivasyonunun ardında kaybedecek tek bir öğrencimiz yok yaklaşımı var.
Hiçbir sınıfın bir diğerine benzemediği, öğrenciler rahat etsinler diye kiminde koltuk olan kiminde pilates topları olan eğitim sisteminin temel prensiplerinden biri olan severek, eğlenerek öğrenme, asla korkarak değil felsefesi uygulanıyor." dedi.

Koordinatör Olcay Parlak, "Bu çalışma ve gözlemlerin neticesinde uygulamaya koyduğumuz ve olumlu sonuçlar aldığımız başarılı etkinlikleri bir deneyim havuzu (Experience Pool) oluşturup öncelikle online olarak arşivlemeyi ve daha sonra da MEB EBA`da (Elektronik Bilişim Ağı) bu birikimi diğer öğretmenlerle paylaşarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.  Böylece bu proje yardımıyla hem kendi sorunlarımızı çözüme bir adım daha yaklaştırmayı hem de olumlu etkilerini tüm meslektaşlarımızın kullanımına sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Finlandiya`daki eğitimlere katılan İngilizce Öğretmeni Olcay Parlak, Almanca Öğretmeni Fatma Altun ve Coğrafya Öğretmeni Hüseyin Aydan, Finlandiya izlenimlerini okul öğretmenlerine aktardılar.

Parlak, "Bir sonraki ziyaretlerini 2017 yılında daha geniş bir öğretmen kadrosuyla yine Finlandiya`da gerçekleştirmek için yeni bir proje başvurularının olduğunu." müjdeledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Klasiği: Ab Projeleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0