GÜNDEM

Bafra Asri Mezarlıkta Yoğun Çalışma

 
 161
Bafra Asri Mezarlıkta Yoğun Çalışma - Bafra Belediyesi Asri mezarlıkta çok yoğun bir çalışma yürütüyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesi Asri mezarlıkta çok yoğun bir çalışma yürütüyor.

Konuyla ilgili olarak Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şu açıklamayı yaptı:

"Asri mezarlığımız Toplam 270 bin metrekare alana sahip olup, resmi kayıtlarımıza göre Hakk`ın rahmetine kavuşmuş yaklaşık 12 bin  insanımızın mezarı bulunuyor. Mezarlık içinde Garnizon şehitliğimizi ve Gariban mezarlığımızda yer alıyor. Mezarlığımızın önünde peyzaj düzenlemesi ve 100 araçlık oto park yeri yapmıştık.  Bazı çalışmalarımızı ise mezarlık içinde devam ettiriyoruz. Ayrıca bir tedbir daha alıyoruz. Asri mezarlığımız artık doldu.  İleriki zamanlarda ciddi manada yer problemi yaşamamak içinde yeni mezarlık yerimizi temin ettik."

Başkan Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Mezarlıklar insanlarımız için çok önemli. İnsanlarımız buraya gelerek anne, baba, evlat, eş, arkadaş ve yakınlarını ziyaret ediyorlar, dua ediyorlar ve dertleşiyorlar.  Arife günleri ve bayram günlerinde on binlerce insanımız mezarlıklara akın ediyor. Mezarlığımızdan sorumlu müdürlüğümüz ve mezarlık idari memurluğumuz çok yoğun bir çalışma başlattı. Mezarlığımızı sadece arife ve bayram günleri değil her gün temiz ve bakımlı olması için çalışmalar planlı ve programlı olarak devam edecek. Bu kapsamda ana ve ara yollar temizlendi. Tüm çeşmeler bakıma alındı muslukları tamir edildi. Gariban mezarlığımız ve garnizon şehitliğimiz temizlendi.  İlerleyen zamanlarda mezarlığımızda ki bazı yollarda kilitli parke taşı ve asfalt yapılacak, kaldırımlar ilave edilecek. "

Başkan Şahin cenaze hizmetleri konusunda ise şunları söyledi: "Mezarlık hizmetlerimiz 7/24 esasına görev yapılmaktadır.  Hiç kimseye ve hiçbir şeye ihtiyaç kalmayacak şekilde cenaze hizmetleri yerine getiriliyor. Vatandaşlarımızın acılı günlerinde her an her dakika tüm görevlilerimiz ve araçlarımız hizmetlerinde olmaktadır.  Vatandaşlarımızın 188 nolu Bafra Belediyesi Cenaze hizmetleri telefon hattını veya 543 19 91 nolu Asri mezarlık telefonumuzu aramaları durumunda cenaze aracından her hizmete kadar vatandaşlarımızın bu acılı günlerinde yanlarında olmaktayız. "

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarının son bölümünde ise şunları söyledi: "Hemşerilerim yakınlarının mezarlıklarına çiçek dikmek, mezarın üstünde ki otları almak, toprağı düzenlemek isteyebilir.  Bu konuda da mezarlık idaremiz yardımcı olmaktadır. Kendilerine kazma, kürek, tırmık, çöp poşeti vermekteyiz. " dedi.

KAYNAK: Bafra Belediyesi Basın

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Asri Mezarlıkta Yoğun Çalışma içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0