EĞİTİM

Bafra Anadolu Lisesinden İlçemin Gönüllü Rehberiyim Projesi

 
 191
Bafra Anadolu Lisesindenİlçemin Gönüllü Rehberiyim Projesi - Bafra Anadolu Lisesi tarafından, " İlçemin Gönüllü Rehberiyim" projesi kapsamında,  Bafra Kuş Cennetine gezi düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Anadolu Lisesi tarafından, " İlçemin Gönüllü Rehberiyim" projesi kapsamında, Bafra Kuş Cennetine gezi düzenlendi.

Geziye, Okul Müdürü Yıldıray Baş, Müdür Yardımcısı Osman Zeki Öğreten, İngilizce Öğretmeni Naim okay, Aday Öğretmenler ve 11 Yabancı dil ağırlıklı sınıfı katıldı.

Proje yürütücüsü Naim Okay, ""Dünya tarih, kültür ve doğa zenginliğine sahip Bafra`nın barındırdığı değerleri, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere aktararak ilçemizin en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacak ve aynı zamanda öğrencilerin okulda öğrendiği yabancı lisanı (İngilizce ve Almanca ) pratiğe dönüştürerek yabancı dillerini geliştirecek bir proje yaptık." dedi.

Okay, "Kuş Cenneti, Asar Kale, İkiz Tepe Höyüğü, Tarihi Şifa Hamamı, Büyük Cami, Ali Bey Çeşmesi, Deniz Feneri ve Batık Minare... gibi tarihi ve doğal güzelliklerin en iyi şekilde tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda projenin ilk tanıtım gezisi Kuş Cennetine yapıldı. Verilecek Üç aylık teorik ve pratik eğitimle artık Bafra`yı en iyi şekilde tanıtacak turist rehberleri var." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Yıldıray Baş, "İlçemin Gönüllü Rehberiyim" projesi kapsamında düzenlenen bu etkinliğin çok faydalı ve etkili olacağına inanıyorum. Projemizi yürüten Naim Okay`a ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Aday Öğretmenler Nafiye Bayır, Nihan Önder, Nilgün Dursun, Emrah Koç, Selma Atalay, Berna Sevinç ve Elvan Varlı da görev aldıkları bu proje hakkında, yabancı dil öğreniminde yeterli pratik yapma şansı bulamayan öğrencilerin bu projeyle teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebileceklerini ifade ettiler.

Kuş Cenneti ziyareti boyunca okulun İngilizce Öğretmeni Naim Okay, öğrencilere ve Aday Öğretmenlere bu doğa harikası yer ve barındırdıkları değerler konusunda bilgiler verdi. Grup, leylek, sığırcık, balıkçıl, karabatak gibi birçok kuş çeşidini de gözlemlemenin yanında neslindeki azalmasından dolayı artık çok nadir görülen bir kuş türü olan "Kara Leyleği" de görme şansını yakaladı. Gezi boyunca yabani hayata uyum sağlamış at sürüleri, sulak alanlarda serinleyen mandalar ve diğer besi hayvanlarıyla da karşılaşıldı. Çok az kişinin varlığının farkında olduğu Galeriç Su Basar Ormanları gezilip fotoğraflandı. Çekilen fotoğrafların da okulda sergilenmesi kararlaştırıldı.

Gezi sırasında tesadüfen karşılaşılan Manda Yoğurdu Lezzet Yarışması, grup için hoş bir sürpriz oldu. Bu yarışma sayesinde grup, bölgeyi, bölge halkını ve burada yapılan faaliyetleri daha yakından tanıma fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu Lisesinden İlçemin Gönüllü Rehberiyim Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0