EĞİTİM

Bafra Anadolu Lisesinden Anlamlı Program

 
 984
Bafra Anadolu Lisesinden Anlamlı Program - Bafra Haber-Yalçın Köse/ Bafra Anadolu Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Zaferi`nin 99. Yılı kapsamında Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde program düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber-Yalçın Köse/ Bafra Anadolu Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Zaferi`nin 99. Yılı kapsamında Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde program düzenledi.

Programa Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra İlçe Garnizon Komutanı Jan. Kd. Yzb. İlhan Güngör,  Bafra Cumhuriyet Baş Savcısı Hikmet Turan, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,  Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Katırcı konuşmasında, "Bugün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin 99.yıl dönümü. 100 yıl önce bu topraklarda bütün dünyanın ecdadımızın üzerine çullandığı bu dönemde genci, yaşlısı, kadını, erkeği hatta öğrencisiyle bütün millet direniş içinde Çanakkale`yi geçilmez hale getirdi.

Bizim tarihteki destanlarımız içerisinde en şanlısı Çanakkale zaferidir. Yaklaşık 250 bin insanımızı kaybettik ama onurumuzu, vatanımızı ve istikbalimizi kurtardık. Dolayısıyla bu tür anma programlarında bizim göğsümüzü kabartan millet olarak başımızı dik tutan yüzlerce, binlerce zaferimiz var. Çanakkale Zaferi tarihin değişmesini sağlayan önemli bir savaştır.

Atalarımızın bizlere bıraktığı emanetini sizlere bırakmaktan kıvanç duyuyoruz. Çanakkale Zaferi`nde nice isimsiz kahramanlar şehit oldu. Ben bu vesileyle İsimsiz Kahramanlarımıza Allah`tan rahmet diliyorum. Arkadaşlarımız Çanakkale Zaferi`nin 99. Yılı nedeniyle bir program hazırladılar. Başta Okul Müdürümüz olmak üzere öğretmen, öğrenci ve bu etkinlikte görev alan herkese teşekkür ediyorum.  Bugün Şehitlerimizi unutmadıkları ve unutturmadıkları için kendilerini gönülden kutluyorum. Salonu dolduran öğrencilerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu gün bu programda bazen tebessüm edip bazen hüzünleneceğiz ama bütün kalbimizle bize de bu görev düşerse ne yapabileceğimizi muhasebe etmeliyiz. Anma programlarının en büyük sebebi budur. Zora ve dara düşünce ne yapılır bu programlar vesilesiyle hatırlıyoruz. Eminim burada bulunan herkes kendi içinde bu duyguyu taşıyordur. Nasip olunursa Şehit ya da gazi olunur mayasının herkesin içinde olduğunu hepimiz biliyoruz ve zamanı geldiğinde bunu göstermekten hiçbir zaman çekinmedik, çekinmeyiz.

Sadece Çanakkale Şehitlerimizin mi? Hayır, Kurtuluş savaşı Şehit ve gazilerimiz, Kore Savaşı Şehit ve Gazilerimiz, Kıbrıs Şehitlerimiz ve Gazilerimiz var. Bölücü Terör Örgütüne karşı 30 yıla yakın bu mücadeleyi verdik. Başta Asker ve polis olmak üzere öğretmen, memur, kamu görevlisi birçok vatandaşımızı kaybettik. Bizim insanımız bedel ödemesi gerektiği zaman sonuna kadar gidiyor. Ülkesini sevmekten, Ülkesini korumaktan, namusunu, şerefini korumaktan, bayrağını korumaktan ve milleti için kendini feda etmekten hiçbir zaman çekinmez. Yeni nesiller olarak bize düşen geçmişimizde yapılan fedakârlıkları çok iyi anlayıp iş başa düşerse aynı şeyi bizde yapmalıyız anlayışını yaşatmalıyız, gençlerimizi bu duyguyla yetiştirmeliyiz. Kimse ölsün istemiyoruz ama bir vatan uğruna bir bayrak uğruna ölmekse orada insan canından vazgeçebilmeli. Vatanınızı kaybettiğinizde, huzurunuz, namusunuz, ekmeğinizi her şeyinizi kaybetmiş oluyorsunuz. Ben bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizi, gazilerimizi ve başta Mustafa Kemal Atatürk`ü bir kez daha rahmetle anıyorum." dedi

Kaymakam Katırcı`nın konuşmasının ardından Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları anma programına başladılar.

Programda öğrenciler Türkü, Şiir ve Şehitler için yakılan ağıtları okudular. Program çeşitli etkinlikler ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu Lisesinden Anlamlı Program içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0