EĞİTİM

Bafra Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri Semineri

 
 184
Bafra Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri Semineri - Bafra Anadolu Lisesinde 10. 11. ve 12. sınıflarına kariyer günleri ile ilgili seminer verildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Anadolu Lisesinde 10. 11. ve 12. sınıflarına kariyer günleri ile ilgili seminer verildi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın Tıp mesleği ile ilgili konularda öğrencilerin sorunu yanıtlayarak bilgilendirme yaptı.

Dr. Aytaç Akın, Tıp Fakültelerinin şu anda ki durumu, Türkiye - Avrupa farklılıkları, eğitim şartları, maddi - manevi yeterlilikleri, Hekim - Hasta diyalogları, Uzmanlık sistemi; öğrencilerin yoğun ilgisiyle soru - cevap şeklinde anlatılmıştır. En çok hasta ve yakınlarının saldırılarından çekindiklerini belirten öğrencilere; Avrupa`da muayene sistemin işleyişini detaylı bir şekilde öğrencilere bilgi verdi.

.Bu mesleğin İnsan sevgisi ön planda olmadan yapılamayacağını vurgulayan Dr. Akın; "Her mesleğin zorlukları vardır, tamamen hekim haklı olmasa bile incelemelerde %90 haklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Bir hastanın hayatını kurtarmaya çalışırken, hastanın yakını tarafından darp edilmek tabi ki insanlık dışı bir olaydır. Her meslekte buna benzer olaylarla karşılaşmaktayız. Bu mesleğin mayası, özü insan sevgisidir." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0