EĞİTİM

Bafra Anadolu Lisesinde Çanlar Kimin İçin Çalıyor Etkinliği

 
 598
Bafra Anadolu Lisesinde ÇanlarKimin İçin Çalıyor Etkinliği - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ Bafra Anadolu Lisesi 10 F sınıfı öğrencileri, 2016 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı farkındalık yaratmak amacı ile çan çalma etkinliği düzenledi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ Bafra Anadolu Lisesi 10 F sınıfı öğrencileri, 2016 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı farkındalık yaratmak amacı ile çan çalma etkinliği düzenledi.

Etkinlik hava muhalefeti sebebi ile Cumhuriyet Meydanı yerine okulda gerçekleştirildi. Bafra Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, yüzlerine insanoğlunun doğal kaynakları hoyratça kullanımından üzüntü duyan Dünya maskesi takarak İngilizce ve Türkçe hazırladıkları dövizlerle, tehlike çanları çalarak uyarılarda bulundu.

Cemile Ceyda Aydın ve Serasu Güner adlı öğrenciler mizansen olarak dünyanın 2016 falına baktı.
Ayrıca; öğrenciler okuldaki dağılan öğrencilere Bafra Anadolu Lisesi`nin hazırladığı "Doğanın Sesi" isimli çevre gazetesini dağıtarak onlar da daha çok çevre ve doğa bilinci oluşturmaya çalışıldı.

Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

2016`ya girmeye az bir süre saatler kaldı. Bu süre içersinde biz 2016 yılında olabilecek felaketlere karşı öğrencilerimizi bilinçlendirmek, onlara 2016 yılında, bilim adamlarının açıklamaları ışığında olabilecek olayları görsel olarak göstermek istedik.

Tabi, umutsuzluğa da yüklemek istemedik. Bununla ilgili olarak bir doğa gazetesi oluşturduk. Onlara olabilecek felaketleri duyurduk. Fidanlarımızı onlarla buluşturuyoruz. Herkesin dikili bir ağacı olursa, herkesin doğaya karşı bir saygısı olursa, 2016`da olabilecek olaylar en aza inecektir diye düşünüyorum.

Bunu duyan erken yaştaki öğrencilerimiz; doğaya daha çok sahip çıkarak, olabilecek bütün olumsuzlukları engellemiş olacaklar. Bizim amacımız bu. Burada bir de dünyanın falına bakan öğrencilerimiz var.  2016`da olabilecek olayları hislendirdi."

Dünyanın falına bakan öğrenciler Cemile Ceyda Aydın ve Serasu Güner ise "2016 çok felaket olacak. Eğer insanlar duyarlı olmazsa 2016`da buzullar eriyecek, ağaçlar daha çok kesilecek, sular kuraklaşacak ve dünya susuz kalacak. Dünya yavaş yavaş kısaca yok olacak." dedi.

Öğretmen Naim Okay`ın, fal bakan öğrencilere "peki umutsuz mu olacağız. Yani bu olayları önlemek mümkün mü?" şeklindeki sorusuna, öğrenciler, "tabi ki mümkün ama mutsuz olmamız lazım şu an. İnsanları bilinçlendirmeden bir yere varamayız. Eğer şu fidanları dikerseler her yerde yeşillik, etkinlik olur vebelki dünyamız kurtulur." şeklinde cevap verdi.

Bafralı işadamı Hamit Genç de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Hamit Genç etkinlik konusuyla ilgili olarak şöyle dedi:  "Şu anda Bafra Anadolu Lisesindeyiz. Naim hoca ve öğrencileri, işte bu manzara Türkiye`nin geleceğine görüntü sunan, öğretmen ve öğrenciler bu şekilde sosyal bilim içersinde bulunduğu sürece; dünyanın geleceğini de bu zihniyet kurtaracaktır, bu çalışmalar kurtaracaktır. Türkiye`nin her bir şehrine; her bir okuluna bir Naim hocayı bekliyoruz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu Lisesinde Çanlar Kimin İçin Çalıyor Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0