EĞİTİM

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi,uluslararası Arapça Yarışmalarında Türkiye Derecesi Yaptı

 
 206
Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi,uluslararasıArapça Yarışmalarında Türkiye Derecesi Yaptı - Kayseri`de yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları Finallerinde Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 3.lüğü ile Samsun`a döndü.
Bafra Haber

 |  - Kayseri`de yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları Finallerinde Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 3.lüğü ile Samsun`a döndü.

Giresun, Gümüşhane, Amasya, Tokat, Sivas, Samsun, Trabzon ve Yozgat illerinden gelen 27 takım arasından 1.olarak, Samsun ilimizi, Bafra İlçemizi ve Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi`ni en iyi biçimde temsil etmek için, Kayseri`de yapılan Uluslararası Arapça Yarışmaları Finali, Metin Canlandırma Kategorisinde yarışan Okulumuz Öğrencisi Sefa Altun Türkiye 3.lüğünü elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştır.

Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİM-DER) desteğiyle ,21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılan yarışmaların en iyileri 23 Mayıs 2015 tarihinde görkemli bir ödül töreni ile ödüllerine kavuştular.

Yedinci yüzyıldan başlayarak İslamiyet`in hızlı bir yayılış göstermesiyle Arap yarımadasında kullanılan bir dil olan Arapça, dünyanın dört bir yanına yayılarak dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasına girmiştir. Ayrıca dünyadaki milyarlarca Müslüman`ın kutsal dinlerinin ve okudukları duaların dili de Arapçadır. Bu yönüyle Arapça bir kat daha önemli bir dil haline gelmektedir. Zira günümüzde Arapça, dünya üzerinde 25 Arap ülkesinde yaşamakta olan yaklaşık 425 milyona yakın sayıdaki yoğun bir nüfus tarafından konuşulmaktadır.

Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen politik ve ekonomik gelişmeler, Arapça dilini bilmenin ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ayrıca İslam dininin kutsal kitabı Kur`ân-ı Kerim`in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmalarının finalleri Kayseri`de yapıldı. 54 ülkeden 21 bin 473 öğrencinin katılımıyla başlayan yarışmanın finalinde öğrenciler 3 gün süren yarışmalarla birincilik için mücadele etti.

Milli eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği ve 54 ülkeden 21 bin 473 öğrencinin katılımıyla başlayan 6. Uluslararası Arapça Yarışmalarında final heyecanı, Kayseri Kadir Has Kongre ve spor Merkezi`nde başlayarak, 3 gün süren finallerin ilk gününde açılışın coşkusu ve yarışmacıların heyecanı bir arada yaşandı.

800 imam hatip lisesi, 905 imam hatip ortaokulu ve 3 uluslararası imam hatip lisesinden katılımlarla başlayan yarışmaya katılan öğrenciler Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma ve Arapça Metin Canlandırma dallarında yarıştı.

İmam hatip liselerinde zorunlu ders olan Arapçayı sevdirmek, geliştirmek ve Kur`an-ı Kerimi daha çok anlayan nesli yetiştirmek için düzenlenen yarışmalarda öğrenciler şiir okuma, hikaye canlandırma ve bilgi yarışmasında birinci olmak için yarıştılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi,uluslararası Arapça Yarışmalarında Türkiye Derecesi Yaptı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0