EĞİTİM

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinden Şiir Şöleni

 
 519
Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinden Şiir Şöleni - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen Bafra Öğrenme Şenlikleri kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından şiir dinletisi yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen Bafra Öğrenme Şenlikleri kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından şiir dinletisi yapıldı.

Bafra Halk Eğitim Merkezi ve Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bafra Öğrenme Şenlikleri kapsamında, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından "˜ Bir derya yedi sandal` isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin kendi yazdıkları başarılı şiirleri seslendirdiği gece Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Gecede konuşma yapan Okul Müdürü Berati Aydın, "Genç, hazine demektir. Bu programı organize eden ve genç şairlerimizle ilgilene ve onları keşveden Hamiyet Tatlısu`ya teşekkür ediyorum. İnanın sizde onlara bu akşam hayran kalacaksınız. Şiir çok şeyi az cümle ve duygu ile anlatmak demektir. Hepinize gecemize katıldığınız için teşekkür ederim." dedi.

Bafra İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen gecede bir birinden yetenekli öğrenciler kendi yazdıkları şiirleri okudular.

Gece`de konuşmaların ardından ilk olarka okulun Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hamiyet Tatlısu kendi yazmış olduğu"˜Bir derya yedi sandal` şiirini seslendirerek beğeni topladı.

Okul öğrencilerinden, Mustafa Dağaşan "˜Hasret kalmış yüreğim`, Onur Karatepe "˜Babam`, Rümeysa Çevik "˜Pirim`, Recep Şahinoğlu "˜On gece`, Caner Akkaya "˜Dik duracaksın`,  Selim Demir "˜Kan gibi`, Yunus Emre Şen "˜Seninle olsam` şiirleri ile büyük beğeni topladılar.

Gecede ilk bölümün ardından okul öğrencileri Selim Demir ve Yunus Emre Şen tarafından enstürümanlar eşliğinde türkü molası verildi.

Türkü molasının ardından Mustafa Dağaşan "˜En sevdiğim hayallerim`, Onur Karatepe "˜Eyvalla`, Rümeysa Çevik "˜Esaret` , Recep Şahinoğlu "˜Bin yürekli`, Caner Akkaya "˜Can`, Selim Demir "˜Seviyorum seni`, Yunus Emre Şen "˜Son ayaz` adlı şiirlerini seslendirdiler.

Okunan şiirlerin ardından gece son buldu.

Geceye Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Eğitim-Bir Sen Başkanı Hamdi Yıldız, Bafra İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları derneği (BAFİMDER) Başkanı Murat Topal ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinden Şiir Şöleni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0