EĞİTİM

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi "Bilime Yolculuk Projesi" Kapsamında E-konferanslarla Dünyaya Bağlanıyor.

 
 607
Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi "BilimeYolculuk Projesi" Kapsamında E-konferanslarla Dünyaya Bağlanıyor. - Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Bilime Yolculuk Projesi kapsamında düzenlenen "Evrende Yapı Oluşumu-Kozmik Tarihe Bir Bakış" adlı söyleşiye büyük ilgi gösterdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Bilime Yolculuk Projesi kapsamında düzenlenen "Evrende Yapı Oluşumu-Kozmik Tarihe Bir Bakış" adlı söyleşiye büyük ilgi gösterdi.

Harvard Üniversitesi`nden Tansu Daylan tarafından 15 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen canlı e-konferansta öğrenciler Evrenin Kozmik tarihi hakkında bilgi sahibi oldu ve sordukları sorulara Tansu Daylan tarafından açıklayıcı cevaplar verildi. Bafra ilçesinde ilk defa gerçekleştirilen bu e-konferans bilim insanlarına dünyanın neresinde olursa olsun ulaşmanın kolaylığını öğrencilere göstermiş oldu.

 

E-konferansların ikincisi 8 Mart 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri`nin New York şehrindeki Icahn School Tıp Fakültesi`ne bağlanılarak gerçekleştirildi. Dr. B. Arman Aksoy ve Pınar Aksoy`un konuşmacı olarak katıldığı "Sağlıklı Yaşamın Peşinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Araştırmaları" e-konferansında öğrencilergüncel genetik araştırmalar hakkında bilgi sahibi oldu ve canlı olarak sorularını uzmanlara sorma fırsatı elde ettiler.

 

Son olarak proje kapsamında İsviçre`nin Cenevre şehrinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)`ne 4 Nisan 2016 tarihinde e-konferansla bağlanıldı. Rice Üniversitesinden Dr. Bora Akgün ve Bern Üniversitesinden Doç. Dr. Umut Köse tarafından gerçekleştirilen "Evrenin En Gizemli Parçacığı: Nötrinolar ve CERN" başlıklı e-konferansta öğrenciler hem CERN hem de Nötrinolar hakkında bilgi sahibi oldu. CERN hakkında uzmanlara soru soran Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri temel bilimlere olan meraklı tutumlarını ortaya koymuş oldular.

 

İsviçre`de ocak ayında düzenlenen Türk Öğretmen Çalıştayı`na katılan Kimya Öğretmeni Reyhan Ergün öncülüğünde gerçekleştirilen e-konferanslar öğrenciler tarafında oldukça fazla ilgi gördü. Altınkaya Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Özcan`ın katkılarıyla gerçekleştirilen konferanslar öğrencilerde hem bilim insanlarına karşı olan tutumlarında olumlu yönde değişim hem de temel bilimlere olan merakı arttırmada fayda sağladı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi "Bilime Yolculuk Projesi" Kapsamında E-konferanslarla Dünyaya Bağlanıyor. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0