GÜNDEM

Bafimder`den Örnek Etkinlik

 
 1260
Bafimder`den Örnek Etkinlik - Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları bu yıl 10.Geleneksel pilav gününde buluştu.
Bafra Haber

 |  - Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları bu yıl 10.Geleneksel pilav gününde buluştu.

Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları bu yıl 10.Geleneksel pilav gününde buluştu.

Bafra İmam-Hatip Lisesi Bahçesinde gerçekleşen geleneksel 10. Pilav Günü`nü büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirdi. Geçen yıllara nazaran katılım yüksek olduğu organizasyonda yıllardır birbirini görmeyen mezunlar hasret giderdi.

Pilav günü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra program Bafra İmam Hatip Lisesi 1995 Mezunu Fatih Camii İmam Hatibi Abdullah Şengül’ün Kuran-ı Kerim Okumasıyla başladı. 

Programda konuşan Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BAFİM-DER) Başkanı Murat Topal, geleneksel pilav gününü ilerleyen yıllarda daha büyük bir katılım ile düzenleyeceklerini belirterek etkinliği düzenlemekteki amaçlarının eski mezunları yeniden birbirleri ile kaynaştırmak ve buluşturmak olduğunu söyledi.

Topal, "Bizler, Bafra imam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensuplarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Arkadaşlarla bu dermeği kuralı tam üç yıl oldu. Bu üç yıl içerisinde çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. 


Daha çağdaş bir eğitim için durmadan çalışıyoruz. Eğitime ve öğretime önem verilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın ise,” İmam Hatip Liseleri milli birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, milli bütünlüğümüzün, din olgusu öğretiminin en yoğun şekilde öğretildiği yerdir. Din olgusu olmadan milli birlik, barış,  kardeşlik, beraberlik sağlayamazsın” diye konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise,“Türkiye’de çok uzun zaman mücadele içinde maneviyata sahip çıkma adına çok sıkıntılı günler çektik. 1968’li yıllarda maneviyata sahip olan öğretmen sayısı bile yüzde 5’i bulmuyordu. Bugün ise, İmam Hatiplerin ve Sivil Toplumların güzel çalışmasını tüm okullarda görüyoruz. İmam Hatip Liselerinin ülkemizde bir manevi boşluğu doldurduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra ise plaket törenine geçildi.

Bafra Anadolu İmam-Hatip Lisesi 1.Sİ Nurgül Er’e Plaketini Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin sunarken, Bafra İmam Hatip Lisesi 1.si Hüseyin Kul’a plaketinİ Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer takdim etti.

Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın’a çalışmalarından ve okula katkılarından dolayı Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BAFİM-DER) Başkanı Murat Topal, tarafından plaket verildi.
Plaket töreninden sonra ise NET Ajans Organizasyon tarafından hazırlanan ve Ses Sanatçısı Yasin Ay güzel sesi, Piyanist Nihat Bektaş’ın harika müziği ve Küçük Çocuklar Grup Ezgi İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler davetliler tarafından büyük takdir topladı.

Davetlilere etli pilav ikramı da yapılan programa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Vergi Dairesi Müdürü Şuayip Sevgi, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, İşadamı  Asım Kurtoğlu, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Belediye Meclis Üyeleri, Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın, Bafra İcra Müdürü Veli Büyükbal, Memur-Sen Bafra Temsilcisi Asım Kalyoncu, Bafra Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Alkan, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, okul müdürleri,öğretmenler ile çok sayıda okul mezunu ve mensubunun katıldığı program, etli pilav ikramından sonra Kayseri  İl Müftü Yardımcısı Lütfi Çetinkaya’nın Yemek Duası  ile sona erdi.

 
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafimder`den Örnek Etkinlik içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0