GÜNDEM

Bafimder`den Müftü Çiçek`e Ziyaret

 
 77
Bafimder`den Müftü Çiçek`e Ziyaret - BAFİMDER gençleri Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek`i ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - BAFİMDER gençleri Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek`i ziyaret etti.

Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin Bafra Anadolu İmam Lisesindeki sınıf temsilcileri ilçe müftülüğüne yeni atanan İsmail Çiçek`i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyarette ayrıca Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Murat Topal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Şimşek, Hüseyin Dursun ve Bekir Taşkın hazır bulundu.

Bafra Müftülüğü toplantı salonunda yapılan ziyarette Müftü Çiçek memnuniyetini belirttikten sonra bu hafta kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili bilgiler verdikten sonra Cami, Namaz ve Gençlik konusunda bir konuşma yaptı.

Çiçek,``Bu hafta Camiler ve Din Görevlileri Haftasıdır. Camiler hakikaten bizim düşündüğümüzden de belki ufkumuzu aşan manada hayatımızda, tarihimizde, kültürümüzde, medeniyetimizde çok önemli bir yeri olan, bizi bir tutan, diri tutan, canlı tutan, ayakta tutan İslam ana müessesesidir. Bizi biz yapan değerler, özelliklerimiz, güzelliklerimiz hep camiden beslendi. Gençlerimiz, "ËœGeç kalma, genç gel` çağrısına kulak vermelidir. Haftamızın bizlere, ailemize, milletimize, ülkemize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla` dan niyaz ederim.

Sizler geleceğin İmam-Hatipleri, Müftüleri olacaksınız. Gençler bizim gözbebeğimizdir. Sizlere belli zamanlarda camilerde görev verip hutbe okutup namaz kıldıracağız.

Bizim görevimiz gençliğin yani sizlerin camiye aktif katılımını sağlamayı ve caminin gençliğe kazandıracakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Zira gençliği anlamak geleceği inşa etmektir. İslam'ın mabedi ve Kabe'nin birer şubesi sayılan camilerin safları, genç nesillerden mahrum kaldığında da o mabet kimsesiz bırakılmış olur.

Maalesef bugün nice camilerimiz var ki gençlerden yoksun olduğu için duvarları soluk, minareleri mahzundur. Cenab-ı Hak, her insana dünyada yaşayacağı bir zaman dilimi bahşetmiştir ki buna 'ömür' denilmektedir. Ömür, imar ile aynı kökten gelir. Ömür ile imar arasındaki bu irtibat sebebiyledir ki imar ile geçmeyen bir ömür, ömür değildir. Kişi gönlünü, kalbini ve yüreğini imar etmeden beldeleri, şehirleri ve yeryüzünü imar edemez. Her insan kendini imar edebilmek için ise imanın ardından ibadete, camiye ve mabede muhtaçtır.``dedi.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafimder`den Müftü Çiçek`e Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0