SAMSUN

Aydın Ticaret Borsası'ndan Samsun'da Zeytinyağı Tanıtımı

 
 131
Aydın Ticaret Borsası'ndanSamsun'da Zeytinyağı Tanıtımı - Aydın Ticaret Borsası, zeytinyağı tüketimini artırmak için başlattığı tanıtımların ikincisini Samsun'da gerçekleştirdi
Bafra Haber

 |  - Aydın Ticaret Borsası, zeytinyağı tüketimini artırmak için başlattığı tanıtımların ikincisini Samsun'da gerçekleştirdi

Aydın Ticaret Borsası; İstanbul Ticaret Odası, Aydın Laboratuvar Hizmetleri, Ege Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ile birlikte Samsun'da bir AVM'de halka zeytinyağı tanıtımı yaptı. AVM'de açılan stantta, vatandaşlara kaliteli zeytinyağının nasıl anlaşılabileceği ve zeytinyağının kullanımı ile ilgili olarak bilgiler verildi.

Zeytinyağı kullanımı arttırmak için böyle etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, "Atatürk'ün Şehri Samsun'a zeytinyağını tanıtmak için geldik. 2 gün boyunca burada tanıtımlarımız sürecek. Zeytinyağı üretimi son yıllarda artıyor. Son 7 yıl içerisinde 70 milyon civarında olan ağaç varlığımızı 180 milyona çıkarttık. Şu anda eski dönemlerde ürettiğimiz 150 bin ton civarında zeytinyağında iç piyasada tüketim son zamanlarda 2 kilo civarında. Bu son dikilen fidanların da yüke binmesiyle yaklaşık 600 bin ton civarında zeytinyağı rekoltemiz olacak. Üretmek çok güzel bir şey ama bunun da karşılığının alınması lazım ki, bu ağaçlar yerinde kalsın. Bizim 1,5-2 kilo olan iç tüketimimizi, mutlaka 5-10 kilo arasına taşımamız gerekiyor. Biz zeytinyağını tanıtmak için dolaşabileceğimiz bütün illeri dolaşacağız. 24 ay boyunca AVM'lerde zeytinyağının tadının nasıl olması gerektiğini, nasıl kullanılması gerektiğini, hocalarımızla beraber halkımıza anlatmaya çalışacağız. İnşallah hayırlı olur. Umarım tüm halkımız bu kampanyamıza destek verir" dedi.

Tanıtıma ayrıca; Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ve Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven katıldı.

Bilgilendirme stantları, 18 ilde daha açılacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aydın Ticaret Borsası'ndan Samsun'da Zeytinyağı Tanıtımı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0