SAMSUN

Avukat Lütfi Keskin Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

 
 723
Avukat Lütfi KeskinBaro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı - Samsun'da 1 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan baro başkanlığı seçimlerinde ilk adaylığını Avukat Lütfi Keskin açıkladı
Bafra Haber

 |  - Samsun'da 1 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan baro başkanlığı seçimlerinde ilk adaylığını Avukat Lütfi Keskin açıkladı

Samsun Baro Başkanlığı Lokali'nde adaylığını açıklayan Av. Lütfi Keskin, başkan olduğu takdirde katılımcı, şeffaf ve paylaşımcı bir yönetim modeli sunacağını söyledi. Seçimlerin 1 Kasım 2014 tarihinde yapılacağını belirten Keskin, "Samsun Barosu'nda yeni bir vizyon ve misyonla, güçlü, başı dik, cesur ve demokrat bir baro yönetiminin işbaşına gelmesi mecburi hale gelmiştir. Samsun Barosu kimsenin tapulu malı ve zilyedi değildir. Kaderi de asla 3 - 5 kişinin iradesine terk edilemez. Tüm avukatların ortak irade ve kararlığına teslim edilmelidir. Bu nedenle katılımcı, şeffaf ve paylaşımcı bir yönetim modelini sizlere alternatif olarak sunmak üzere arkadaşlarımızla yola çıktık" dedi.

Adaylığı hakkında bilgi veren Keskin, "Şiddet mağduru kadınlara, istismar edilen çocuklara, uyuşturucu batağına sürüklenen gençlere, hakları çiğnenen işçi, köylü, emekli ve emekçilere sahip çıkmayı vazife sayan, hür teşebbüsün haklarını cesaretle savunan bir baro için adayım. Ne dediği anlaşılır bir baro yönetimi için adayım. Onurlu, herkesin saygı duyduğu, etkin, hukuka bağlı ve güçlü baro için, herkes için demokrasi isteyen bir baro için, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunan bir baro için adayım" diye konuştu.

Baro başkanı olduğu taktirde yapacağı projelerden bahseden Keskin, "Samsun Barosu'na mensup avukatların acilen çözümlenmesi gereken meseleleri kısa, orta ve uzun vadeli olarak halledilecektir. Bunların başında adliyede otopark sorunu, avukat kimliğine itibar ve itimat sorunu, yeni adliye ile eski adliye arasındaki ulaşım sorunu, adliye personeli, icra daireleri ve mahkeme kalemlerinde karşılaşılan sorunlar gelmektedir. Ayrıca ön bürolar kurumadığı için avukatlar evrak tarama ve tevzi bürolarında kuyruk beklemede, tarama merkezlerine gitmeleri için buyruklar almak zorunda kalmaktadır. Bu ve benzeri hususların derhal çözüme kavuşturulması elzemdir. Orta ve uzun vadeli projelerle, genç ve mesleğe yeni başlamış avukatların özgüven verilmelidir. Sosyal ve ekonomik sıkıntılarının çözümlenmesi, silah taşıma ruhsatlarından alınan harçların asgariye indirilmesi, emekli sandığı iştirakçiliği, yeşil pasaport sorunu, ortak sosyal ve eğitim tesisleri, avukatların sosyal imkanları, kültür, sanat ve eğitim sorunları, avukatın üstünün aranması, trafik cezaları, tutuklu ve hükümlülerle görüşme odaları, güvenlikli ortak yaşama alanları sağlanması gibi sorunlarını çözecek çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Avukat Lütfi Keskin Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0