SAMSUN

Av Yasağından Sonra Balıkçı Tezgahları Şenlendi

 
 83
Av Yasağından Sonra Balıkçı Tezgahları Şenlendi - Denizlerdeki av yasağının kalkmasının ardından balıkçı tezgahları yeni balık türleriyle şenlendi
Bafra Haber

 |  - Denizlerdeki av yasağının kalkmasının ardından balıkçı tezgahları yeni balık türleriyle şenlendi

1 Eylül tarihi itibariyle denizlerdeki balık av yasağı kalktı. Bu tarihten itibaren uzunlukları 5 ve 8 metre arasında değişen 250 balıkçı teknesi Samsun'da denizlerde avlanmaya başladı. Balıkçılar ilk günlerde attıkları balık ağlarıyla en çok istavrit ve palamut yakaladılar. Balıkçılar havaların soğuması ve büyük gırgırların ava çıkmasından sonra tezgahların daha çok balıkla dolacağından umutlu olduklarını belirttiler.

Samsun'da uzun yılardır balıkçılık yapan Yaşar Köse, "2015-2016 balık av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Balıkçılarımız 1 Eylül gecesi itibariyle 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını denizlere serdi. İlk etapta palamut ve istavrit bol çıktı. Bunun yanı sıra barbunya, mezgit, kırlangıç gibi balık türleri de çıktı. Hamsi yavaş yavaş Sinop'tan çıkmaya başladı. Hamsinin 15 Eylül'den sonra daha da bollaşacağını düşünüyoruz. Biz balıkçılar olarak balığın ucuz olmasını ve bütün vatandaşların balık yemesini istiyoruz. İnşallah bu istediklerimiz olur. Aldığımız izlenimlere göre bu sene balığın geçen senelere oranla bol olacağını düşünüyoruz. Reislerimiz, istavrit, palamut, mezgit ve barbunun bu sene çok olacağını söylüyorlar. Bu balıklar bol çıkınca da bizler vatandaşlara ucuz balık yedirmenin zevkini çıkartacağız" dedi.

"15 EYLÜL'DEN SONRA BALIK TEZGAHLARI DAHA DA DOLACAK"

Büyük gırgırların avlanmaya başlaması ile tezgahların daha da dolacağını belirten Köse, "Tezgahların tam anlamıyla daha da bollaşması için havaların soğuması gerekiyor. 15 Eylül itibariyle büyük gırgıların da av yasakları bitiyor. Bu tarih itibariyle balıklar daha da bollaşacak. İstavrit bugün 5 lira ise o zaman 3 liraya düşecek. Hamsi 10 liraysa 5 liraya düşecek. Balık fiyatlarının ilerleyen günlerde çok ucuz olacağını düşünüyoruz" diye düşünüyoruz.

Yeni ürünlerden istavritin kilosu 5 lira, barbun boyuna göre 5 lira ile 15 lira, mezgit 5 lira ile 10 lira arasında, palamutun tanesi 5 lira, hamsinin kilosu ise 10 liradan alıcı buluyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Av Yasağından Sonra Balıkçı Tezgahları Şenlendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0