SİYASET

Av. Ali Kaplan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Değerlendirdi

 
 586
Av. Ali KaplanCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Değerlendirdi - Samsun Barosu Avukatlarından, MHP Meclis üyesi ve Samsun Büyükşehir Meclis üyesi Ali Kaplan 16 Nisan 2017 tarihinde oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili olarak bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Barosu Avukatlarından, MHP Meclis üyesi ve Samsun Büyükşehir Meclis üyesi Ali Kaplan 16 Nisan 2017 tarihinde oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili olarak bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

Ali Kaplan`ın Referandum değerlendirme yazısı

Anayasa değişikliği

Madde 9: Bağımsız ve tarafsız yargı ibaresi;

Yargı bağımsızlığı; güçlünün yanında yer almayan, emir almayan, hiyerarşik düzen olmayan yargı.

Yargı özgürlükleri korumaya yönelik taraftır. ADALETİ SAĞLAMA hedefine yönelmiştir taraftır. İşçiden yanadır, çocuğu korumadan yanadır, aileyi korumadan yanadır, ezilen işkence gören insanı, kadını korumadan yana taraftır. Eşitliği, ifade hürriyetini ve insan haklarını korumadan yana taraftır teminattır

Madde 75:

TBMM`de 550 milletvekili sayısı 600 oluyor...

ABD 435+100 300 milyon nüfus ülke nüfus azaldıkça parlemontadaki milletvekili sayısı yoğunluğu artıyor. Bizdeki sistem tek kanatlı meclis 400-425`e denk geliyor. Çift kanatlı meclis ise 500`e 100 2 farklı meclis olursa...

Madde 76 :

Askerlikle ilişiği olmak (yapmamış olmamak) değişmiş askere gitmeyecek m. milletvekili 18 yaşı seçilme yaşı

18 az en az 21 daha mantıklı. Askerlikten kurtarma olmamalıydı.

Madde77:

4 yıldan 5`e yıla çıkarıldı. TBMM dönemi Cumhurbaşkanlığı ile aynı anda yapılıyor.

Madde 87:

Bakanları- Bakanlar Kurulunu denetlemek yetkisi TBMM`den alınıyor, Başkana devrediliyor bu yetki. Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek bu da alınıyor TBMM`den.

Madde 89:

Toplantıya katılan vekillerin salt çoğunluğu yerine daha zor olan 600`ün yarısının bir fazlası 301 ile TBMM geri gönderirse Cumhurbaşkanı imzalamak onamak zorunda. Cumhurbaşkanı lehine Meclis aleyhine yeni düzenleme.

Madde 93:

Meclis, bir yasama yılında en çok üç ay tatil yapabilir; ara verme veya tatil sırasında, doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulunun istemi üzerine, Cumhurbaşkanınca toplantıya çağrılır.

İstem şartı kalkıyor başkan lehine düzenleme. Meclise gelin! Emri verince gelmek zorundalar.

Madde 98:

Aniden -sözlü- soru sorma yerine yazılı soru sorma şartı getirilmiştir. Parti disiplinine yönelik milletvekilini zora sokan, sıkıştıran madde.

Madde 101:

Eski halinde 20 milletvekili yerine parti üyeliğini zorunlu hale getiren parti grubu ibaresi vekillerin aleyhine değişmiş bir madde daha.

Madde 104:

Artık Cumhurbaşkanı Başkandır. Yürütme yetkisi tekelindedir bakanlar kurulu ve bakanların bu yetkiyi paylaşması yasaktır. Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atar ve görevlerine son verir.

Madde 105:
Cezai sorumluluğu

Madde 116 seçimlerin yenilenmesi

Eskisi Güvenoyu ile güvensizlik çıkarsa idi yeni halinde 5`te 3 olmuş.

Madde 119:
OHAL sıkıyönetim ilanı

Cumhurbaşkanı ile bakanlar kurulunun imzası ile idi. Şimdi sadece Cumhurbaşkanınca tek başına ilan edebiliyor. OHALl ilan edildiğinde derhal TBMM`nin onayına sunulur.

Madde 142:

Askeri mahkemeler kaldırılmıştır.(disiplin hariç savaş hali hariç geçici )

Madde 146:

Anayasa Mahkemesi 17 ÜYEDEN 15 ÜYEYE düşmüştür.

TBMM,  Sayıştay`ın bildirdiği 6 kişiden 2 üyeyi
TBMM, Baro Başkanlarının bildirdiği 3 avukat içinden 1 üyeyi
Cumhurbaşkanı, Yargıtay`ın önerdiği 9 üyeden 3 üyeyi
Cumhurbaşkanı: Danıştay`ın önerdiği 6 üyeden 2 üyeyi
Cumhurbaşkanı, YÖK` ün önerdiği 9 üyeden 3 üyeyi
Cumhurbaşkanı 4 üye serbest seçer.

Kısaca hepsini Başkan seçer yazsalardı daha net olurdu

Madde 159:

HSYK`nın adı HSK oldu.

22 asıl 12 yedek üye idi.

13 e düştü.

7 üyeyi TBMM seçecek. Cumhurbaşkanı 3 adli hakim 1 idari hakim seçecek.
Bakan ve müsteşar toplam 13 üye

Kurulun meslekten çıkarma cezasına ilişkin olanlar dışındaki kararlarına karşı yargı mercilerine başvurulamaz. B yanlış madde yine var.

Madde 161:

Bütçe

Cumhurbaşkanı, bütçe kanun teklifini, malî yılbaşından en az yetmiş beş gün önce, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.

YÜRÜRLÜKTEKİ METİN
TEKLİFLE DEĞİŞİK METİN
VIII.  Yürütme yetkisi ve görevi

Madde 8 "" Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

Madde 73 ""

Vergi ödevi

(4) Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin muaflık, istisnalar ve indirimleriyle oranlarına ilişkin hükümlerinde kanunun belirttiği yukarı ve aşağı sınırlar içinde değişiklik yapmak yetkisi Cumhurbaşkanına verilebilir. Daha önceden Bakanlar Kurulundaydı yetki. İstişare kaldırıldı.

Madde 88:

Bakanlar kurulunu kanun teklif etme yetkisi kaldırıldı. İyi olmuş bu değişiklik.

Madde 108:

DDK`nın işleyişi kanunla değil Cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenleniyor.

Madde 117:

Genelkurmay

Genelkurmay Başkanı direk Cumhurbaşkanınca atanıyor. Bu tehlikeli, hiçbir sınırlama yok. Kendi fikrine uygun değilse atamaz. Burada meclis de devreye sokulmalı idi. 3/5 TBMM oyu ile geçmesi gibi.

Madde 118:

MGK asker + yürütme den oluşuyor. Cumhurbaşkanı tek söz sahibi.

Madde 123:

İdarenin bütünlüğü

Yeni bir (yürütme organı) kamu tüzelkişiliği, idari kurum kanunla, kanunun verdiği yetkiyle kurulur idi.

Madde 125:

Yüksek Askerî ŞÃ»ranın terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açıktır.

Kısmen iyi,  tamamen yargı yolu açılsa daha iyi olurdu.

Madde 148:

Anayasa mahkemesi görevleri:

KHK kalkmış yerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gelmiştir. OHAL de çıkarılırlar ise yargı yolu kapalı. Yargı yolu kapanmasa daha mantıklı ve iyi olurdu.

Madde 150

İptal davası:

Doğrudan iptal davası  -eskiye yakın düzenleme- TBMM`deki en büyük 2 partiye ve TBMM üye sayısının 1/5 ine indirilmiştir. Ana muhalefet partileri ve parti grupları ibaresi uçup gitmiştir.

Koalisyon durumu yok olarak düşünülmüş ve 2 büyük parti ibaresi gelmiştir.

Madde 91 ve 99, 100-Gensoru ve KHK, meclis soruşturması kalkmıştır-komple kalmıştır.

Bakanlar kurulu kalkmıştır.

Madde 11: Seçimlerin yenilenmesi

TBMM seçimlerin yenilenmesine üye tam sayısının beşte üç (360 oy) çoğunluğu ile karar alabilir. TBMM seçimi ile Cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

Oysa Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verirse TBMM genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi yine birlikte yapılacak.
Cumhurbaşkanının bu konuda hiçbir gerekçe göstermesi gerekmiyor. Cumhurbaşkanının paşa gönlü öyle istediği için görevinin ikinci döneminde genel seçime karar vermesi halinde bir kez daha aday olması hakkı getirilmiştir.
Görevin son yılına girmeden bunun yapılmasına hiçbir yasal engel bulunmuyor. Cumhurbaşkanı iki dönem seçilir kuralı bu yolla kolaylıkla üç döneme olabilecek.

Cumhurbaşkanı OHAL kararnamesiyle, bazı iller birleştirilip bölgesel yönetimler kurulabilir, bakanlıkları kaldırılabilir, yenileri ihdas edilebilir. Valilerin seçimle gelmesini düzenleyebilir vb.

HSYK: TBMM`den gelecek üyelerin seçiminde, muhtemelen meclisin en büyük partisinin aynı zamanda Cumhurbaşkanının mensubu olduğu parti olacağından, adalet yönetiminin doğrudan Cumhurbaşkanının belirleyiciliğine bırakıldığı açıktır.

Bütün değişiklerin yürürlük tarihi ilk birlikte yapılacak seçim (2019 ) sonucunda Cumhurbaşkanının göreve başlama tarihi ve bazı maddeler yönünden de seçim takviminin başlangıcı olduğu halde, Cumhurbaşkanının partili olmasını sağlayan hükmün derhal yürürlüğe girecek olmasıdır. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Av. Ali Kaplan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Değerlendirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0