SAMSUN

Atakum'da Türkiye Şampiyona Heyecanı

 
 200
Atakum'da Türkiye Şampiyona Heyecanı - Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, Samsun'un Atakum ilçesinde başladı
Bafra Haber

 |  - Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, Samsun'un Atakum ilçesinde başladı

Şampiyona öncesi Atakum Belediyesi önünden başlayan dev kortej ilçe turu attı.

Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, 21 ilden 28 ekibin katılımıyla Samsun'un Atakum İlçesinde başladı. Atakum Belediyesi önünden başlayan ve tüm ekiplerin katılımının yanı sıra dev Türk bayrağının da açıldığı kortej ilçe turu attı.

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, Atakum İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salih Sever ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin'in yanı sıra federasyon yöneticileri, il temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kortejde Büyükşehir Belediyesi Bandosu çaldığı marş ve şarkılarla keyifli anlar yaşattı.

Atatürk Bulvarı üzerinden Yalı Kafe önündeki alana ulaşan korteji burada da vatandaşlar heyecanla karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla başlayan şampiyona için Erzurum, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Kütahya, Muğla, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Adana, Artvin, Kars, Bolu, Hakk ri, İzmir, Kayseri, Amasya, Batman, Mersin ve Van'dan Samsun'a gelerek Türkiye şampiyonluğu için yarışacak olan ekipler, kortejin ardından 3'er dakikalık gösterilerini sahneledi.

"ATAKUM'A ŞAMPİYONA YAKIŞIR"

Gösteriler öncesi konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum ilçesinde Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kültürün ve sanatın merkezi olan Atakum ilçesine yakışır bir organizasyon yaşıyoruz. İlçemizde Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıyasıya mücadelelerin yaşanacağı ve Türkiye'nin en başarılı halk oyunları ekiplerinin belirleneceği bu önemli etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ZENGİNLİĞİ HALKOYUNLARI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında Türkiye'nin zenginliklerinden ve birlik ve beraberliğinden bahsederek, "Bugün şehrimize, ülkemizin farklı bölgelerinden, şehirlerinden gelerek Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecek çocuklarımız, Samsun'u asla unutmayacak. Burada edindikleri dostlukları yıllarca koruyacak. İşte bu ve benzeri organizasyonlar ile birlik ve beraberliğimiz daha sağlam olacak. Şampiyonaya katılmak üzere Samsun'a gelen tüm ekiplere başarılar diliyorum" diye konuştu.

"UYUŞTURUCUYA KARŞIYIZ" MESAJI

Türkiye şampiyonasının "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganına dikkat çeken THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, "Zengin ve köklü değerlere sahip Türk Halk Oyunlarının yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması adına önemli çalışmalar yapıyoruz. THOF ile Atakum Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği şampiyonamızın hayırlı olmasını diliyorum. 4 binin üzerinde halk oyunu bulunan bir zenginliğe sahip olan ülkemizi tanıtmak için faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu seneki şampiyonamızın sloganı da çok önemli ki, 'Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız' önemli bir mesaj ve slogandır. Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası kapsamında arkamda duran bu gencecik yürekler, yarınlarımızdır. Onlar bu ülkenin renkleridir" şeklinde konuştu.

NEFESLER TUTULDU

Konuşmaların ardından THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve organizasyonun ev sahibi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür plaketleri verildi. Açılış organizasyonu daha sonra şampiyonaya katılan ekiplerin gösterileri, yerel sanatçıların konserleri eşliğinde devam etti. Nefeslerin tutulduğu Türkiye şampiyonasında 30 ve 31 Mayıs 2015 tarihlerinde kıyasıya mücadele edecek olan ekipler birincilik için mücadele edecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Atakum'da Türkiye Şampiyona Heyecanı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0