SAMSUN

Atakum'da Okuma-yazma Bilmeyen Kalmadı

 
 279
Atakum'da Okuma-yazma Bilmeyen Kalmadı - Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Atakum'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız kalmadı
Bafra Haber

 |  - Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Atakum'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız kalmadı

Var ise de parmakla sayılabilecek kadardır" dedi.

Atakum Belediyesi Eğlence ve Kültür Merkezi'nde ilçenin kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Bakoğlu, Atakum'da okuma ve yazma bilmeyen kişi kalmadığını, bu başarıda İlçe Milli Eğitim yetkililerinin ve muhtarların etkisin çok olduğunu söyledi. Kaymakam Bakoğlu, "Atakum, Türkiye'de hızla gelişen ve büyüyen, yılda nüfusu 13 bin oranında artan bir kentimiz. Atakum, Türkiye'de sanayileşmenin yanında bölgemizde hizmet sektörü olarak da önde gelen bir şehir. Karadeniz'de özellikle Doğu Karadeniz'de turizm potansiyelinin yükseldiği, nüfusu 150 bin dolaylarında olan bir kent. Atakum sadece sahil kısmıyla olan bir kent değildir. Atakum'un bir de iç tarafı var. Orada ekonomik ve sosyal gelişme istediğimiz düzeyde olmayabilir. Ama devletimiz sanayileşme, turizm potansiyelinin gelişmesi noktasında yapmış olduğu hizmet ve verimlilik çalışmalarında büyük fedakarlıklar yapmaktadır. Yani kısacası devlet kendine düşeni yapmaktadır. Aksayan hizmetlerimizde talep edilen konular nedir, eksikliğimiz var mı? Şu anda bölgemizde 45 bin civarında üniversite eğitimi alan insanımız var. Hep 'turizm' diyoruz. Bunu geliştirmek için ne yapmalıyız? Atakum'da okuma ve yazma bilmeyen vatandaşımız kalmadı. Var ise de parmakla sayılabilecek kadardır. Bu da hiç kuşku yoktur ki başta eğitim camiamızın ve muhtarlarımızın gayretleriyle olmuştur" diye konuştu.

Kaymakam Bakoğlu'nun ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile muhtarlara çalışmaları ve verdikleri destekler hakkında bilgiler verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Atakum'da Okuma-yazma Bilmeyen Kalmadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0