SAMSUN

Atakum Meclisi 'Özgecan' İçin Tek Yürek

 
 168
Atakum Meclisi 'Özgecan' İçin Tek Yürek - Mersin'de canice katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adının Kadın Koordinasyon Merkezi'ne verilmesi teklifi Atakum Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi
Bafra Haber

 |  - Mersin'de canice katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adının Kadın Koordinasyon Merkezi'ne verilmesi teklifi Atakum Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

Atakum Belediye Meclisi 2015 yılı Mart ayı 5. birleşimi 1. oturumu Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı başkanlığında gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen oturumda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Mecliste ayrıca Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin adının "Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi" olarak değiştirilmesini öngören teklif oylandı. Teklif oybirliği ile kabul edildi.

"DUYARLILIK OLUŞTURACAĞIZ"

Mecliste ayrıca Mersin'in Tarsus ilçesinde canice katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adının Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'ne verilmesi oylandı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, acı olay üzerine böyle bir karar alındığını belirterek, "Yaşadığımız acı olay sonucunda genç bir kızımız hunharca katledildi. Biz de Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz Kadın Koordinasyon Merkezi'nin adına Özgecan kızımızın adını vermek istedik. Dün merhum kızımızın babasıyla bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisi bu duyarlılığımız karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bugün meclisimizden çıkacak karar ile bu olayın sürekli hafızalarda olması ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması adına kızımızın adını yaşatmak istiyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına bir duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz ki bu hepimizin görevi. Bu anlamda ailelerin eğitilmesi, çocukların bilgilendirilmesi için ciddi bir hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

MECLİS TEK YÜREK

MHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Hacer Kaya ise teklif üzerine yaptığı konuşmada gösterilen duyarlılığa teşekkür ederek, "Bir anne olarak bu acıyı derinden yaşadım. İki kız annesi olarak belediyemizin gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyorum. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi. CHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüfek ise Özgecan'ın katillerine lanet okuyarak, "İnsan diyemeyeceğim bu cinayeti işleyen yaratıklara. Bu konuyu sorgulamamız gerekiyor. Herkes duyarlı olmalı, önemler alınmalıdır. Bu cinayet erkekleri utandırmıştır" diye konuştu.

'ÖZGECAN' İSMİ RESMİLEŞTİ

Başkan Taşçı ve meclis üyelerinin gündem maddesine dair konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin adının "Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi" olmasına oy birliğiyle karar verildi.

MECLİS ÜYELERİNE 'ŞİDDET' BİLGİLENDİRMESİ

Atakum Belediyesi ile Soroptimist Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 'Şiddetsiz Toplum Hakkımızdır' projesi kapsamında meclis üyelerini bilendiren proje koordinatörü Avukat İncilay Toraman, "Projemiz Avruba Birliği'ne sunulmuş olup kabul gören 20 projeden birisidir. Projenin ana hedefleri arasında kadına karşı şiddetle mücadele, aile içi şiddetin önlenmesi var. STK'lar ve yerel yönetimlerin statülerini güçlendirmek ve farkındalık ile şiddeti azaltmayı hedefliyoruz. 14 ay sürecek olan projemizi Atakum Belediyesi tarafından tahsis edilen Kadın Danışma Merkezi'nde sürdürüyoruz. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Atakum Meclisi 'Özgecan' İçin Tek Yürek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0