SAMSUN

Atakum Hastanesine Kavuşuyor

 
 204
Atakum Hastanesine Kavuşuyor - Samsun'un Atakum ilçesine, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın kazandırılmasıyla ilgili gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, 5 CHP'li meclis üyesi dışında tüm meclis üyeleri 'kabul' oyu kullandı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Atakum ilçesine, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın kazandırılmasıyla ilgili gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, 5 CHP'li meclis üyesi dışında tüm meclis üyeleri 'kabul' oyu kullandı

İlçe halkının heyecanla beklediği hastane için geri sayım başladı.

Atakum Belediye Meclisi 2015 Yılı Ekim Ayı 19. Birleşimi 1. Oturumu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı başkanlığında, Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin oylandığı meclis toplantısında, Atakum ilçesine yapılması planlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası ile ilgili olarak Başkan Taşçı'ya tahsis yetkisi verilmesini öngören gündem maddesi de oylamaya sunuldu.

"HASTANE HALKIMIZIN İHTİYACI"

Oylama öncesi konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum ilçesinin öncelikli ihtiyacının resmi bir hastane olduğunu kaydederek, "İlçemizde resmi bir hastane olmayışı, ciddi bir eksikliktir. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi yönünde Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimizden olumlu talep aldık. Bu doğrultuda Atakum Belediyesi'ne ait bir binanın İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsisi ve ilçemize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nı kazandırmak istiyoruz. Karşıt görüşleri, destek görüşlerini dinledik. Ama burada halkımıza haksızlık edildiğini düşünüyorum. Öncelikli eksikliğimiz sağlıktır. Sağlık olmayınca kültürel etkinliği kime yapacağız? Ben sürekli sokaktayım, halkın içindeyim. Halkımız sağlık hizmetleri konusunda sıkıntı yaşıyor" dedi.

"BİZ DE Mİ SATALIM?"

Söz konusu binanın satışı ile çok sayıda proje hayata geçirilebileceğini ancak önceliğin sağlık olduğu gerçeğini unutmadıklarını ve bu doğrultuda hareket ettiklerini kaydeden Başkan Taşçı, "Bu zamana kadar Atakum Belediyesi görevini yerine getirmedi diye biz de mi getirmeyelim? Geçmiş dönemde olduğu gibi hastane alanını satıp da parasını mı alıyoruz? Hayır. Biz ilçemize hastane kazandırıyoruz. Hazır elimdeki 10 milyon TL'lik bu yeri neden satmıyorum? Satmak çözüm mü? Elini vicdanına koyan herkes buranın hastane olmasını ister. Ben de satmasını bilir, oradan gelecek parayla proje hayata geçirirdim. Ama halkın sağlığından önemli ne var ki? Burası uygun değil diyenlere de cevabım var. Sağlık Bakanlığı'nın yetkililerinden daha mı iyi biliyorsunuz hastaneye uygun olup olmayacağını" diye konuştu.

CHP'Lİ TÜFEK KARŞI ÇIKTI

Binanın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası olarak değerlendirilmesine karşı olduğunu söyleyen CHP Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, "Bina kullanışlı değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredelim. Bu haliyle tüm tesisatlarının değişmesi gerekecek. Kabloların tamamının değişmesi gerekecek. Hastalara oksijen verilmesi için bakır kablolara ihtiyaç olacaktır. Söz konusu binanın hastane olarak kullanılması teknik olarak mümkün değildir. Burada kamu yararı yoktur" ifadelerini kullandı.

"TEPKİLERİ KENDİLERİ YAPAMADIKLARI İÇİN"

AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Haluk Köksoy, konuşmasına CHP grubuna göndermede bulunarak başladı. Meclis Üyesi Köksoy, "Biz meclis üyeleri olarak mahalle muhtarları ve halkımızla bir araya geldik. Herkes Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın mutluluğunu yaşıyor. CHP'li arkadaşların tepki göstermesi normal. Bu tepkileri de, yıllarca yönettikleri Atakum Belediyesi'nde, kendilerinin böyle önemli bir hizmeti neden kendilerinin yapamadığı içindir. Bu konuda kendilerine hak veriyoruz. Belediyelerin temel görevlerinden birisi de halkın ihtiyaçlarını tespit etmek, bu tespit doğrultusunda çalışma yapmaktır. Atakum Belediyesi de bu anlamda bunu gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu.

'KABLO' CEVABI

CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek'e, "Elektrik kablosundan oksijen geçirilmiyor" hatırlatmasında bulunan MHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Murat Keskin, şunları söyledi: "Bu hastanenin Atakum ilçesine gelmesini sağlamalıyız. Halkımız o binayı yapana da, binayı hastaneye dönüştürene de dua eder. Atakum ilçesinde halkımız fark ödemeden, yürüme meselesinde ulaşabileceği, küçük rahatsızlıklarında tedavi olabileceği merkeze ihtiyaç vardır. Biz MHP olarak olumlu görüş bildiriyoruz. Buna engel olana beddua edecektir, destek olana dua edecektir. Biz beddua alma taraftarı değiliz. Meclisteki tek mimar olarak, söz konusu binanın her şartıyla hastane için uygun olup olmadığı konusunda fikrime değer verilmeli. CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek'in, elektrik kablosundan oksijen gönderilmesi gibi bir tabir olmayacağını bilmesini isterim. O sistemler sonradan yapılan çalışmalardır ki Sağlık Bakanlığı'nın teknik kurulu önceden incelemiş ve kararını vermiştir."

"ENGELLİLER SORUYOR, NEDEN KARŞINIZ?"

Atakum Belediyesi Yaşam Parkı'nda engellilerle bir araya geldikten sonra meclis toplantısına katıldığını ve engellilerin bir mesajını iletmek istediğini ifade eden AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Güngör Bostancı, "Yaşam Parkı'ndaki engellilerimiz bana sizlere ulaştırılmak üzere mesajlarını bana verdiler. İlçemizdeki engelliler, ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek bu hastanenin ilçemize kazandırılmasını bekliyorlar. Bunu sizlerle paylaşmamı istediler. Acaba bu hastaneye karşı çıkanların hastaneye ihtiyaçları olmuyor mu diye merak ediyorlar" dedi.

5 CHP'Lİ 'RET' DEDİ

Atakum Belediyesi'ne ait bir binanın, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'na tahsisi konusunda yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada CHP'li meclis üyeleri Mustafa Tüfek, Mehmet Türüdü, İbrahim Saraç, Süleyman Taş ve Hatice Sönmez Güneş teklife 'ret' oyu verdi. CHP'li beş meclis üyesinin dışındaki diğer CHP'li meclis üyeleri ile AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin tamamının 'kabul' oyu vermesinin ardından Atakum ilçesine Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın kazandırılmasıyla ilgili olarak tahsis yetkisi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Atakum Hastanesine Kavuşuyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0