SAMSUN

Asar: "15 Gün Sonra Kayda Değer Yağış Oldu Ama Yetersiz"

 
 295
Asar: "15 Gün Sonra KaydaDeğer Yağış Oldu Ama Yetersiz" - Meteoroloji Samsun 10
Bafra Haber

 |  - Meteoroloji Samsun 10

Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi'nde 15 gün sonra kayda değer bir yağışın olduğunu belirterek, yarın (Cumartesi) yağışın kesilmesinin tahmin edildiğini söyledi.

Bölge Müdürü Murat Asar, bölge genelinde devam eden yağışlar hakkında açıklamalarda bulundu. Bölge genelinde 15 gün sonra kayda değer yağış olduğunu ifade eden 10.Bölge Müdürü Murat Asar, "Samsun'a en son 19 Ağustos'ta çok hafif yağmur düştü. Daha öncesinde kayda değer miktar bırakan en son yağış 10,6 kg ile 5 Ağustos tarihinde gerçekleşmişti. O tarihten bu yana kayda değer yağış olmadı. 1-29 Ağustos tarihleri arasında 1 metre kareye toplam; Samsun 12,5 kg, Sinop 52 kg, Ordu 111 kg, Kastamonu 24,8 kg, Çorum 23,9 kg, Amasya 1,2 kg, Tokat 1,1 kg yağış aldı. Yüksek miktar olarak, Samsun Çarşamba ilçesi ise 87,8 kg, Ordu Ünye ilçesi 73,2, Ordu Fatsa ilçesi 71,6 kg, Ordu Gölköy ilçesi 50,2 kg ve Kastamonu Bozkurt ilçesi 40,4 kg kayda değer yağış aldı, fakat bu miktarlara rağmen mevsim normalleri henüz yakalanamamıştır" diye konuştu.

Samsun'da saat 09.30'da başlayan yağışların devam ettiğini belirten Asar, "Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından ölçülen verilere göre Samsun'a bugün itibariyle 1 metre kareye 4,2 kg yağış oldu. Bu yağışa yakın miktarı en son 5 Ağustos'ta almıştık, 15 gündür kayda değer bir yağış yoktu" şeklinde konuştu.

Gün boyunca yağışların devam edeceğini hatırlatan Asar, "Orta ve Doğu Karadeniz'de gece yağışların biraz da hafifleyeceği, yarın (Cumartesi) Orta Karadeniz'de kesileceği tahmin ediliyor. Bölgede yarın hava öğle saatlerine kadar parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ise hava tamamen açacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları ise bugün yağışla birlikte 5 derece civarında düştü ve serinlerdik. Yarın da sıcaklıklar düşük olacak ama hafta başından tekrar sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Asar: "15 Gün Sonra Kayda Değer Yağış Oldu Ama Yetersiz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0