GÜNDEM

Armağan Arslan Konseri Muhteşemdi

 
 154
Armağan Arslan Konseri Muhteşemdi - Daha önce Bafra Beyazay Derneği olarak faaliyet yapıp adını "Bafra Görme Engelliler Derneği" olarak değiştiren ve Başkanlığını Fatih Uyanık`ın yaptığı derneğin, Bafra Kent Meydanı`nda verdiği Armağan Arslan Konseri muhteşemdi.
Bafra Haber

 |  - Daha önce Bafra Beyazay Derneği olarak faaliyet yapıp adını "Bafra Görme Engelliler Derneği" olarak değiştiren ve Başkanlığını Fatih Uyanık`ın yaptığı derneğin, Bafra Kent Meydanı`nda verdiği Armağan Arslan Konseri muhteşemdi.

Konser alanında yeterince sandalye olmayışı yüzünden çok sayıda vatandaş konseri ayakta izledi. Buna rağmen konser başlar başlamaz hareketli şarkılarla birlikte eğlenip saatlerce eğlenen engelli, engelsiz tüm vatandaşların birlikteki görüntüleri gerçekten Bafra adına güzel ve unutulmaz bir görüntü ve anı bıraktı. Konser sonunda özellikle hayranlarının sanatçı Armağan Arslan ile birlikte fotoğraf çektirme istekleri zaman zaman sanatçıyı bunaltsa da sanatçı Armağan Arslan zamanını yettiğince hayranlarını kırmayıp onlarla fotoğraf çektirdi. Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu konserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2 yıl önce Beyazay adıyla derneğimiz Bafra`da kuruldu. 2 yılda bazı faaliyetler yaptık. Derneğimizin ismiyle ilgili halkımızla çalışmalar yaptık ve derneğin adını "Bafra Görme Engelliler Derneği" olarak değiştirdik. Resmi verilere göre Bafra`da 750 görme engelli kardeşimiz var. Sizlerden ricamız, çevrenizdeki görme engelli kardeşlerimizi bizlere bildirmeniz. Biz, siz değerli halkımızla bir bütünüz. Bu bir gönüllülük işidir. Gönüllü olmadan yapılan işlerin pek hazı olmuyor. İnşallah amaçlarımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam ederiz. Sanatçımızı daha fazla bekletmeyelim. Hepinize çok teşekkürler."

Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz ise şunları söyledi:

"Engellilik kimsenin isteyerek elde ettiği ya da içine düştüğü bir şey değildir. Ya doğuştan ya da sonradan her hangi bir nedenle engelli olunabililyor. Bu engelli durumu hepimiz de her an yaşayabiliriz. Engelli olmak, o engelin altında ezilmek değil de o engelleri aşabilmek ve çözüm yolları bulabilmektir. İşte görme engellilerin bu yaptığı etkinlik, bir farkındalık oluşturarak, önündeki engelleri çözmeye çalışmak aynı zamanda da kendileri gibi engelli olan arkadaşlarının ve insanların, son engelleri aşmada nasıl davranmaları gerektiğini, haklarının neler olduğunu öğrenmelerine katkı sağlamaktadırlar.

Bafra`da engelliler konusunda farkındalık oluşturmasını görmekten mutluluk duyuyoruz. Çünkü, çeşitli derneklerle bayağı mesafe kat edildiğini gördüm. Çeşitli etkinliklere katılırken, Samsun geneline gelen 100 tane aracın yüzde 80`i Bafra`ya gelmiş diğerleri de Samsun`un diğer bölgelerine gitmiş. Bu ne demektir; Samsun`daki engelli derneklerin faaliyetlerini iyi yürütmeleri, dertlerini iyi anlatmalarından kaynaklanıyor. İşte bu nedenle, Bafra engelli derneklerini özellikle kutluyorum. Bir şansımız da hem Belediye Başkanımız hem de Bafra Kaymakamımızın gerçekten çok duyarlı olduğunu görüyoruz. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz, Görme Engelliler Derneği, bizim kuruluşumuzun(Aileler ve Sosyal Politikalar Bakanlığı)bir parçası olduğu için Kaymakam bey orayı ziyaret ettiğim için biliyoruz bugün yoğun işleri nedeniyle buraya katılamamışlar. Yoksa bu engelliler konusunda ve diğer konularda olduğu gibi duyarlı olduğunu biliyoruz. Bu açıdan engelli kardeşlerimiz de diğer derneklerin de şanslı olduğunu görüyorum. Diyorum ki; engeller gözlerde, bedende, ayakta değil beyinde olmasın. İşte sizler, o engelleri aşmış insanlar olarak, bu etkinlikleri yapıyorsunuz. Ayrıca mutlu olmanın da bir ilkesi vardır. Eğer siz sevginizle barışıksanız, problemlerinizi biliyorsanız onları da aşmasını bileceksiniz. Bu amaçla da çalışıyorsunuz.

Bizler de Aileler ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, Devlet`in bize vermiş olduğu, Devlet`in dezavantajlı gruplara yapılacak hizmetlerde bizler her zaman sizlerin yanındayız, destekçiniziz. Biliyorsunuz ki Devlet engelliler alanında çok mesafeler kat etti, çok destekler verdi. Bunların uygulanmasıyla sizler daha iyi hareket edebiliyorsunuz. Çeşitli düzenlemeler sizler için yapılmıştır. Buraya katılanlara ve konseri verecek olan sanatçı Armağan Arslan`a, Basın Mensupları`na teşekkürler. Her şey gönlünüzce olsun."

Sunuculuğunu Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencisi Betül İrem Yağcı ile arkadaşı Elif Bolat`ın yaptığı konserde özellikle "Ankara`nın Bağları" ve "Tesbih "adlı hareketli şarkıların ritmive temposuyla vatandaşlar gece geç saatlere dek doyasıya eğlendiler.

Konser, Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık`ın dernek yönetim kurulu adına sanatçı Armağan Arslan`a bir plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Armağan Arslan Konseri Muhteşemdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0