GÜNDEM

`arazi Benim` Diyerek Yolu Kapattı

 
 731
`arazi Benim` Diyerek Yolu Kapattı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra İlçesinde, bir vatandaş, kendisine ait arazi üzerine yapılan yolu demir bariyerlerle kapattı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra İlçesinde, bir vatandaş, kendisine ait arazi üzerine yapılan yolu demir bariyerlerle kapattı.

Bafra`nın en çok kullanılan ara sokaklarından biri olan Sinema Sokak, artık Sinama Çıkmazı oldu.

Bafra Belediyesinin kendisine ait arsa üzerine kamulaştırma olmadan yol yaptığını iddia eden  Ahmet Turan, yaptığı arazi tespitinin ardından özel mülkünü çevirerek yolu demir bariyerler ile trafiğe kapattı.

Ahmet Turan,şaşkınlıkla karşılanan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Burası benim müşterek arazim, Belediye bundan 20 sene önce bizden habersiz olarak, Sinema Çıkmazını, Sokak yapmak için yol açmışlar. Ancak burasıyla ilgili hiç bir yasal düzenleme yada iskan çıkartmamışlar.  Bende yasal haklarımı kullanarak benim arazim üzerinde olan yolu kapattım.Belediyeyle ilgili bir sıkıntı yaşamadım kapattıktan sonra ama arazim üzerinden doğal gaz hattı geçmiş. Doğal gaz şirketine gittim, kendileri bana belediyenin kendilerini yönlendirdiğini ve belediyeye ait yol olduğu için çalışma yaptıklarını söylediler. Bu konuyla ilgili tekrar belediyeye gittiğimde biz komisyon topladık, madde madde belirledik, bizim iskan etmediğimiz yollardan kesinlikle doğal gaz hattı geçirmeyin gibisinden madde koyduk anlaşma yaptık. Biz hiç bir şekilde bu yoldan doğal gaz geçirin diye bir talepte bulunmadık. Biz sorumlu değiliz dediler. İmar Müdürlüğü de belediyede aynısını dedi. Onun üzerine doğal gaz şirketine gidip tekrar dile getirdiğimde onlarda bir şey diyemediler, Ben onlara buradan doğal gaz hattının geçmesini istemiyorum. Hattı arazimden kaldırın dedim." dedi.



Türk Ceza Kanununun 154. maddesindeki `hakkı olmayan yere tecavüz` suçu teşkil ettiği kanaatindeyiz. Bununla ilgili de müvekkilimizin talimatları doğrultusunda gerekli hukuki işlemleri yapacağız."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • `arazi Benim` Diyerek Yolu Kapattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0