SAMSUN

Arap Turizm Elçileri Samsun'da

 
 514
Arap Turizm Elçileri Samsun'da - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'nun girişimleri sonucu Suudi Arabistan'dan turizmciler Samsun'a geldi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'nun girişimleri sonucu Suudi Arabistan'dan turizmciler Samsun'a geldi

Hafta sonu Samsun'a gelerek ilçelerdeki turizm yerlerini gezen Arap acente sahipleri, bu sabah Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı da makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Suudi Arabistan'dan gelen misafirlerimiz Samsun'da turizm potansiyellerimizi yerinde görüp, özellikle Suudi Arabistan turizmcisi gözüyle bizim eksikliklerimizi yerinde görüyorlar ve bize tavsiyelerde bulunuyorlar. Turizmcilerimiz Ayvacık ilçemizi çok beğendiler ama hizmet sektörünün turisti memnun edecek kalitede ve serilikte olmadığını söylediler. Biz de onlara söz vererek, Ayvacık'a gelen turistlerle bizzat Büyükşehir Belediyesi'nin görevlendirdiği elemanlarla yakından takip edeceğimizi bildirdik" dedi.

Samsun'da turizm atağına kalkacaklarını belirten Başkan Yılmaz, "6306 sayılı Kanun'dan önce turizm konusu bize bağlı değildi. Ama şu noktadan itibaren direkt bizim sorumluluğumuzda olacak. Yani oradaki hizmet kalitesindeki düşüklükle ilgili bir problem olduğunda kapatmaya kadar her türlü cezayı uygulayabilme yetkisine sahibiz. Bu duyarlılık içersinde önümüzdeki yaz ayında, bugüne kadar olandan çok daha farklı bir şekilde değerlendirerek Samsun'u bir turizm deparına kaldıracağız" diye konuştu.

AYVACIK'A 80 KİŞİLİK GEMİ

Ayvacık ilçesindeki göle gemi satın aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Ayvacık ilçesindeki göle 300 bin TL'lik bir gemi aldık. Gemimiz temmuz ayında geliyor. 75-80 kişilik olan gemimiz, gölde tur yapacak. Tüm bu amaçlarımız şehrimizin turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak içindir" şeklinde konuştu.

"ARAPLAR SAMSUN'DAN ÇOK ETKİLENDİ"

Samsun'dan çok etkilendiğini ifade eden Riyad Yabancı Yatırımcılar Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed El Marşi, "Samsun'dan çok etkilendim. Dün Vezirköprü ilçesinde 3 yeri ziyaret ettik. Kanyon'a gittik, ala geyiklerin bulunduğu yere gittik. Oradaki havalardan çok etkilendik. Suudi Arabistan'a gittiğimde Arapları Samsun'da yönlendireceğim" açıklamasında bulundu.

Samsun'a Arap turizmi ile ilgili ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Lemiz Turizm Şirket Sahibi Hasan Asur, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 'Samsun'da turizmle ilgili elinden ne gelirse yapacağını' söyledi. Bu da bizi çok memnun ediyor. Samsun'da gördüğümüz her şey çok güzel ama sadece hizmette biraz eksiklik olduğunu hissediyorum. Onun da Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'dan sözünü aldık. Her şeyden önce burası bir Müslüman ülkesi. Bunun da vermiş olduğu bir rahatlık var. Biz burada turistleri rahat bir şekilde ağırlayacağımıza inanıyorum. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve biz hep birlikte beraber olacağız, bu şehirde Arap turizmi ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, Suudi Arabistan'dan gelen konuklarına Ayvacık kadınları tarafından örülmüş seccade ve kahve fincan takımı hediye etti.

Başkan Yılmaz'ın ziyaretinde Mekke Kültür ve Arşiv Müdürü Asım Muhtarfi, Blacksea Travel Turizm Sahipleri Metin Çalışkan ve Oğuzhan Serinkaya da hazır bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Arap Turizm Elçileri Samsun'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0