SAMSUN

Arabistanlı Turizmci Samsun`da Tatil Köyü Kuracak

 
 1930
Arabistanlı Turizmci Samsun`da Tatil Köyü Kuracak - Suudi Arabistanlı turizmci Hassan Ashoor, Samsun`un Ayvacık ilçesinde tatil köyü kuracak
Bafra Haber

 |  - Suudi Arabistanlı turizmci Hassan Ashoor, Samsun`un Ayvacık ilçesinde tatil köyü kuracak

Samsun`un "Saklı Cennet"    lakaplı ilçesi Ayvacık, Arap yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Ayvacık Kaymakamlığı Proje Ekibi ve Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) tarafından yürütülen turizm tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Arap turizmciler Ayvacık`ta tatil köyü yapmak için arazi satın alarak resmi yatırım işlemlerini başlattı. Medineli turizmci Hassan Ashoor, oğlu Soohaib Ashoor ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren ortağı iş adamı Ahmet Uygun, Ayvacık`taki yatırım planları ile ilgili bilgiler verdi.

"AYVACIK`I İKİ SENEDİR BİLİYORUZ"   

Medineli turizmci Hassan Ashoor turizm acentesi sahibi olmaları dolayısı ile bölgeye turist getirdiklerini, Ayvacık`ı iki senedir bildiklerini ve yakından takip ettiklerini belirterek, "Ayvacık, Araplar için keşfedilmeyi bekleyen bir yer. Ayvacık Kaymakamlığı`nın tanıtım çalışmaları yapan ekibinde yer alan Onur Bilgin ile sosyal medya üzerinden sürekli görüşüyorduk. Ayvacık`ın fotoğraflarını kendisinden alıp Suudi Arabistan`da firmamızın reklamlarında kullandık. Araplardan ciddi beğeni ve talepler aldık. Bölgedeki bir otelde müşterilerimiz için yıllık ortalama 300 yatak satın alıyoruz. Ancak Araplar tatil köyü seviyor. Arap aileler kalabalık ve rahat etmek istiyor. İlk önce " Ã‹Å"Ayvacık`ta apart otel yapmak için küçük bir arsa satın alabilir miyiz` diye düşündük ancak yaptığımız istişareler sonucu tatil köyü yapmaya karar verdik. Zira Ayvacık, Arapların çok hoşuna gitti ancak turistleri ağırlayacak ve isteklerine cevap verecek kapasitede bir tesis yoktu. Onur kardeşimizin daveti ile Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca`yı ziyaret ettik. Kendisi bize her konuda fazlası ile destek oldu. İlçeye yatırım yapmamız için bizi teşvik etti. İlk incelediğimiz yeri de satın almaya karar verdik. Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan bu yerin satın alınması ve diğer işlemler konusunda bize destek oldu. Bu yatırımın gerçekleşmesi Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan`ın bizleri sahiplenmeleri sayesinde oldu. Onlara güvenimiz tam ve Ayvacık`ta gördüğümüz ilgi ve sevgi dolayısı ile kalbimiz çok rahat"    dedi.

İLK YATIRIM 600 KİŞİLİK TATİL KÖYÜ

Ayvacık ilçesine bağlı Örencik Mahallesi`nde ilçeye ve Suat Uğurlu Baraj Gölü`ne hakim manzaralı bir tepeden 31 dönüm arazi satın aldıklarını belirten Hassan Ashoor, "Tatil köyü projemiz etaplar halinde gerçekleşecek. İlk olarak 40 daire inşa edeceğiz, sonra 40 + 40 şeklinde 120 daireye tamamlayacağız ve her bir daire 5 kişilik olacak. Toplamda tesisin kapasitesi 600 kişi olacak. İki yıl içerisinde tesisi tamamlamayı planlıyoruz. Tatil köyünün tamamlanmasının ardından Ayvacık`ta başka yatırımlar yapmayı da planlıyoruz. Bu Ayvacıklılar için de ilçenin kalkınması ve iş olanakları yaratması açısından ciddi bir yatırım olacak"    diye konuştu.

BÜROKRASİ AŞILDIĞI ANDA İNŞAAT BAŞLIYOR

Ayvacık`ta inşa edilecek olan tatil köyünün kurulacağı arazinin hak sahiplerinden satın alınması ile ilgili tapu işlemleri tamamlandı. İkinci aşamada bölgenin turizm bölgesi olması nedeni ile gerekli imar planlarının hazırlanması ve yatırım işlemleri için çalışmalar sürdürülüyor. İş adamı Ahmet Uygun, "Bürokratik engellerin aşılması ve sürecin kısaltılması için yetkililerden destek bekliyoruz. İşlemler biter bitmez inşaat aşamasına geçeceğiz. Şu an sadece işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz"    şeklinde konuştu.

"AYVACIK DÜNYA ÇAPINDA BİR TURİZM MERKEZİ OLACAK"   

Uzun Göl`ün yapılan reklamlar sayesinde Araplar için meşhur olduğunu belirten Ashoor, "Uzun Göl reklam çalışmaları ile meşhur ama Ayvacık`ta reklam hiç yok. Tesis de yok. Biz yatırımları gerçekleştirdiğimizde yapılacak reklamlar ile Ayvacık Uzun Göl`ü unutturacak ve dünya çapında meşhur olacak. Biz buna talibiz yeter ki bürokratik engellerin aşılmasında yetkililerden destek görelim"    açıklamasında bulundu.

Tesisin inşası ile bölgede turistlerin vakit geçirmesi için çeşitli tesis ve mekanlara da ihtiyaç duyulacağını belirten Ashoor, "Arap turistler için yemek yiyecekleri tesisler, şelalelerin yollarının yapılması, baraj gölünde gezinti tekneleri alınması ve turistik aktiviteler oluşturulması kaçınılmaz bir zorunluluk"    ifadelerini kullandı.

Tesisin yöneticiliğini ise Hassan Ashoor`un oğlu Soohaib Ashoor yapacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Arabistanlı Turizmci Samsun`da Tatil Köyü Kuracak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0