EĞİTİM

Anadolu Lisesi Tercih Döneminde Öğrencilerini Bilgilendiriyor

 
 1461
Anadolu Lisesi TercihDöneminde Öğrencilerini Bilgilendiriyor - Samsun`un Bafra ilçesine 1989 yılından beri eğitim-öğretim hizmetinde bulunan Bafra Anadolu Lisesi, başarılı bir geçmişe sahip olmakla birlikte, son zamanlarda verdiği hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesine 1989 yılından beri eğitim-öğretim hizmetinde bulunan Bafra Anadolu Lisesi, başarılı bir geçmişe sahip olmakla birlikte, son zamanlarda verdiği hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı "Okullar Hayat Olsun Projesi"    çerçevesinde,  İstanbul Aydın Üniversitesi ile işbirliği yaparak okulda kurdukları son sistem tercih robotu ile sadece okul öğrencilerine değil, tüm Bafra halkına ve Bafra`ya uzaktan yakından gelen üniversite adaylarına "ücretsiz"    tercih hizmeti sundu.

 "Okullar Hayat Olsun"    sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Üniversite Adaylarına Ücretsiz ÖSYM Tercih Danışmanlığı"    adı altında yaklaşık 500 aday bilgilendirildi ve tercihleri yapıldı.

Bafra Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ülker Lokumcu;  "07 " " 17 Temmuz 2014 tarihleri arasında on gün boyunca Bafralı üniversite adaylarına çağrıda bulunarak, puanlarının düşük olduğuna bakmaksızın mutlaka bizim sistemimizle kendi durumlarını değerlendirmelerini istedik.  Yaklaşık 500 kişiye sabah 10.00`dan akşam 19.00`a kadar tercihlerinde yol göstererek danışmanlık yaptık. Yaptığımız hizmetten her hangi bir ücret talebimiz olmadı. Çok sayıda puan düşüklüğü nedeniyle tercih yapmamayı düşünen adayların aslında girebileceği okullar olduğunu gösterdik. Genel olarak çok memnuniyet oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere yayarak, tercih hataları nedeniyle adayların mağdur olmasını önlemeyi planlıyoruz. Bize bu konuda destek veren İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Karadeniz ve Samsun İletişim Temsilcisi Öznur Tübey`e yardımlarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum"    dedi.

Okul Müdürü Yıldıray Baş da açıklamasında;"Bafra Anadolu Lisesi olarak çok çalışkan bir ekibe sahibiz, bunu çevremize yansıtmak için her türlü sosyal sorumluluk projelerine açığız. Kendi okul öğrencilerimizin haricinde tüm halkımıza hizmet vermeye talibiz. Bizim kurumlarımın halkla iç içe olması gereken kurumlar, hizmeti azami ölçüde halkımıza yansıtmak için elimizdeki imkanları kullanmak bizim görevimizdir. Okulumuzda tercih danışmanlığı için üç bölüm tahsis ettik. Gelenlerin rahatça bekleyebileceği ve çalışabileceği son derece rahat alanlar oluşturduk. İdareci, öğretmen ve personelimiz bu konularda son derece çalışkan ve istekli olduğundan biz de güvenle hareket edebiliyor ve hizmet verebiliyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum"    dedi.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

               

               

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Anadolu Lisesi Tercih Döneminde Öğrencilerini Bilgilendiriyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0