GÜNDEM

Amerika`da Cam Şişeleri, Lityum İyon Pile Dönüştüren Ekibin İçerisinde Bafralı Bir Fizikçi

 
 407
Amerika`da Cam Şişeleri, Lityum İyon PileDönüştüren Ekibin İçerisinde Bafralı Bir Fizikçi - Bafra Anadolu Lisesi mezunu Taner Zerrin, Amerika Birleşik Devletlerinde cam şişeleri, elektrikli araçlar ve kişisel elektronik aletler için yüksek performanslı lityum-iyon pillere dönüştüren ekibin içerisinde yer almakta.
Bafra Haber

 |  - Bafra Anadolu Lisesi mezunu Taner Zerrin, Amerika Birleşik Devletlerinde cam şişeleri, elektrikli araçlar ve kişisel elektronik aletler için yüksek performanslı lityum-iyon pillere dönüştüren ekibin içerisinde yer almakta.

Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliğinde araştırma görevlisi olarak çalışan Taner Zerrin, Kaliforniya Üniversitesi Riverside`da doktora yapmakta.

Atık Cam Şişelerden Pil Yapımı:

UCR araştırmacıları, cam şişeleri, elektrikli araçlar ve kişisel elektronik aletler için yüksek performanslı lityum-iyon pillere dönüştürüyor.

Riverside`da bulunan Kaliforniya Üniversitesi Bourns Mühendislik Fakültesindeki araştırmacılar atık cam şişeleri ve düşük maliyetli bir kimyasal süreci kullanarak yüksek performanslı lityum iyon piller için nanosilikon anotlar oluşturdu. Piller, elektrikli araçlar ve plug-in hibrit elektrikli araçlar aralığını genişletecek ve cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar gibi kişisel elektronikler için daha az ücretle daha fazla güç sağlayacak.

"Lityum İyon Tam Hücreli Piller İçin Anot Materyali Olarak Cam Şişelerden Silikon Elde Edilmesi" başlıklı araştırma, Nature dergisi "Bilimsel Raporlar" "˜da yayınladı. Makine mühendisliği profesörü Cengiz Özkan ve elektrik mühendisliği profesörü Mihri Özkan projeye öncülük etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Amerika`da Cam Şişeleri, Lityum İyon Pile Dönüştüren Ekibin İçerisinde Bafralı Bir Fizikçi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0