SAMSUN

Amatör Balıkçılar Yakakent`te Yarıştı

 
 456
Amatör Balıkçılar Yakakent`te Yarıştı - Samsun`un Yakakent ilçesinde oltayla balık tutma yarışması düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Yakakent ilçesinde oltayla balık tutma yarışması düzenlendi.

  Samsun`un Yakakent ilçesinde amatör balıkçılar tarafından düzenlenen oltayla balık tutma yarışmasına, Samsun ve çeşitli ilçelerden gelen 30 amatör balıkçı katıldı. Cumartesi akşamından Yakakent ilçesi Kanlıçay mevkisinde çadır kurup kamp ateşi yakan amatör balıkçılar  gece yarışma dışı balık yakaladılar sabaha kadar sohbet ettiler. İlk olarak sabah 05.00 de başlayıp saat 08.00 de sona eren SPİN dalında ki yarışmalarda LRF ve SPİN olmak üzere iki dalda canlı yem kullanmadan yarışan amatör balıkçılar balık yakalamak için kıyasıya yarıştı.

  SPİN dalında Yekta Atay, 36 santimetre boyunda 470 gram ağırlığında levrek yakalayarak ilk balığı yakalama da ve 38 santimetre boyunda 485 gram ağırlığında yakaladığı levrekle de en ağır balığı yakalama da birinci oldu. 08.30`da  başlayan ve 11.00 de sona eren günün ikinci yarışması olan LRF dalında ise, 16 santimetre boyundaki gelin balığı ile ilk balığı yakalayan Mehmet Güler birinci olurken, Kasım Gürses`de 20 santimetre boyunda yakaladığı İskorpit balığı ile en büyük balığı yakalama da birinci oldu. Yarışmada birinci olanlara balık malzemeleri hediye edilirken, yarışmaya katılan diğer amatör balıkçılara da çeşitli hediyeler verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı amatör balıkçıların yarışmasında dakikalarca olta attıktan sonra balık yakalamayan bazı balıkçılar olta elinde uyuya kalırken, bazıları da günü ölümsüzleştirmek için resim çekindi.

  Amatör Balıkçılar Grubu Temsilcisi İsmail Kurtuluş Biçen, "Düzenlemiş olduğumuz yarışmanın ikinci ayağıydı. LRF ve SPİN dalında yaptık. Samsun için güzel bir etkinlik oldu. Herkes daha çok kaynaştı. Bu sistemin gelişmesine katkımız olduğu için bizde mutlu olduk" dedi.

 Amatör Balıkçılar Grubu Kurucusu Tahsin Erbay ise, "LRF sitilini Samsun`da geliştirme amacıyla yarışma düzenledik. Yarışmamız bahar etkinlikleri kapsamında 2. ayaktı. Amacımız amatör olta balıkçılığının hem sevdirilmesi, hem de geliştirilmesi aynı zamanda da arkadaşlara çevre bilincinin aşılanması. İyi bir balıkçı iyi bir çevreci mantığıyla hareket ederek çevreye de duyarlılığımızı göstermiş bulunmaktayız "diye konuştu.

  Amatör Balıkçılar Gurubu Basın Sorumlusu Adnan Acı da, "Buradaki amaç iyi bir balıkçı iyi bir çevrecidir ilkesinden hareket ederek aynı zamanda iyi bir çevre oluşturmak. Balıkların yaşayabileceği sağlıklı bir çevre oluşturmak. Çevre kirliliğinin önlenmesi  , balık neslinin devamı ve bilinçli balıkçı olma yönündeki bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Amatör Balıkçılar Yakakent`te Yarıştı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0