EĞİTİM

Altınkaya Anadolu`dan Bilim Fuarı

 
 175
Altınkaya Anadolu`dan Bilim Fuarı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesi Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında 27 başarılı projeye imza attı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesi Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında 27 başarılı projeye imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "˜Eğitimde iş birliği Protokolü` kapsamında bilim kültürünün gelişmesine yönelik okul öğrencileri Fen, Biyoloji ve Kimya dallarında 27 başarılı projeye imza attı.

43 öğrencinin emek verdiği fuarda öğrenciler adına konuşma yapan okul öğrencisi Murat Yöro, "TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığınca imzalanan Eğitimde iş birliği protokolü kapsamında yürütülen bu projeler bizim yetişmemiz ve gelişmemizde büyük etken olmuştur. Derste öğrendiğimiz teorik bilgileri uygulamaya geçirdiğimizde edindiğimiz bilgilerin ne kadar kıymetli olduğunu öğrendik. İnsanların işlerini kolaylaştıran bilimsel gelişmeyi sağlayan icatların teoriden uygulamaya geçildiğinde oluştuğunu fark ettik." dedi.

Fuar açılışı öncesi okul korosu tarafından şarkılar söylenerek katılımcıların beğenisine sunuldu ve Okul Fen ve Kimya Laboratuarlarında yapılan proje fuarının açılış kurdelesini Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Okul öğrencilerinden Sibel Nur Bayar kesti.

Fuarda öğrenciler görme engelliler için yapılan periyodik cetvel, havayı temizleyen filtre ve havadaki nemle çalışan otomobil motoru gibi birçok projeye imza attı.

Fuar açılışına Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Altınkaya Anadolu`dan Bilim Fuarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0