EĞİTİM

Altınkaya Anadolu Lisesi

 
 1542
Altınkaya Anadolu Lisesi - Samsun Bafra İlçesi Altınkaya Anadolu Lisesi`nde"Bir Karne Bir Fidan"    Kampanyası Kapsamı'nda,öğrencilere 600 çam fidanı dağıtıldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra İlçesi Altınkaya Anadolu Lisesi`nde"Bir Karne Bir Fidan"    Kampanyası Kapsamı'nda,öğrencilere 600 çam fidanı dağıtıldı.

2014   ­2015 Eğitim Öğretim Yılı, Birinci Yarı Yılı'nın sona ermesi nedeniyle, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi`nde düzenlenen törende, 17 yıldır görev yaptığı her okulda bu etkinliği gerçekleştiren İngilizce Öğretmeni Naim Okay önderliğinde, gençlerde çevreye duyarlılığı arttırmak ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla öğrenciler, kendileri ile birlikte büyümelerine şahit olacakları altı yüz fidanla buluşturuldu. Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay"Yıllardır öğrencilerimize"Bir Karne, Bir

Fidan Kampanyası"yapıyoruz. Bunu geleneksel yapıya kavuşturduk. Doğanın korunmasına ve ağaçlandırılmasına öğrencilerimizin katkıda bulunmasını ve bu konuda bilinçli birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacındayız. 31 Aralık`ta yeni yılla birlikte çanlar çalarak, küresel ısınmanın olumsuz etkilerine dikkat çekmeye çalıştık. Bugün bu etkinliğimizde de fidanlarımızı dağıtırken yine çanımızı çalarak bu konuya dikkat çekmeye çalışacağız. Öğrencilerimiz bilinçlenirse, geleceğe yeni nesillere tahrip edilmiş hatta yok edilmiş bir doğa değil, korunmuş daha da güzelleştirilmiş bir çevre bırakmış oluruz."    Etkinliğe katılan 9/B Sınıfı öğrencisi Zeynep Özlem Şahin"   Daha önce de böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Diktiğimiz fidanların büyümesiyle bizler de büyüyoruz. Sadece bedenen değil ruhen de büyüyoruz. Diktiğimiz bir fidan erozyonu önlüyor, oksijeni arttırıyor, ısıyı dengeliyor, küresel ısınmanın önüne geçmek için bir damla oluyor, pek çok canlıya yuva ve yiyecek oluyor. İnsanlık için bir şeyler yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."   derken, 9/B sınıf öğrencisi Melek Acar:"Gelecekteki tehlikenin farkındayız. Ormanların azalması tüm canlı türlerinin hayatının tehlikeye girmesi demektir. Doğanın tehlike çanları çaldığına dikkat çekmek için 31 Aralık`ta da bir etkinlik düzenleyerek çan sesleri ile halkımızı uyarmaya çalıştık. Bir Karne Bir Fidan etkinliği ile de bu uyarımızı devam ettiriyor, arkadaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bugün burada fidan tutan her el aslında gelecek nesillerin elinden tutmuş oluyor."şeklinde konuştu.

9.Sınıf

1. Elif Karaboğa

2. Hilal Hasanoğlu

3. Ahsen Aydın

10. Sınıf

1:Deniz Büyükyavuz

2.Kader Durak

3. Melike Ocak

11. Sınıf

1. Betulnur Korkmaz

2. Büşra Tokur

3. Berkay Demir

12. Sınıf

1. Şuheda Varol Güneş

2. Serra Polat

3. Onur Özyavuz Erkek voleybol takımı ve Kız voleybol takımın kupa ve fidanla ödüllendirildi.

HABER: OKTAY ZERRİN

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Altınkaya Anadolu Lisesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0