SAMSUN

Alternatif Medya Okuryazarlığı Projesi İçin İlk Adım Atıldı

 
 94
Alternatif Medya Okuryazarlığı Projesiİçin İlk Adım Atıldı - Türkiye ve Letonya ortaklığında gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesillere İçin Etkili Medya Okuryazarlığı Projesi" için ilk birliktelik ve etkinlik Samsun'da gerçekleştirildi
Bafra Haber

 |  - Türkiye ve Letonya ortaklığında gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesillere İçin Etkili Medya Okuryazarlığı Projesi" için ilk birliktelik ve etkinlik Samsun'da gerçekleştirildi

Öğrenim çağındaki bireylerin yoğun medya tüketimine karşı bilinçlenmesini ve eleştirel bakış açısının geliştirilmesini hedefleyen projenin dijital iletişimin tercih edildiği günümüzde bütün bireyler için önem taşıdığını belirten proje yürütücüsü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasbi Aslan, proje kapsamında ilk ulus ötesi ziyaretin Letonya ekibinin Samsun'a gelmesiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

"BÜTÜN BİREYLER İÇİN ÖNEMLİ"

Proje koordinatörü ve proje ortağı yerel kurum temsilcisi 7 kişiden oluşan Letonya ekibinin proje hakkında ve medya okuryazarlığı programı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Samsun Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıda proje için geliştirdikleri Medya Okuryazarlığı Programı'nı tanıtan OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasbi Aslan, Türkiye ve Letonya'dan eğitimcilerin katıldığı toplantıda, programın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan programa göre alternatifleri olduğunu açıkladı. Söz konusu alternatifin programın yapısı ve medya okuryazarlığı dersini verecek eğitimcilerin branş açısından seçimi ile geliştiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Hasbi Aslan, günümüz medyasının son derece karmaşık yapıya sahip olduğundan çözümlenmesinin de son derece güç olduğunu söyledi. Medyanın öncelikle kurgusal, tasarımsal, görsel ve estetik yapısının dikkat çektiğini ve konularda tüketicinin çözümlemelerde bulunması gerektiğini hatırlatan Hasbi Aslan, "Medya bir takım kodlar ve göstergelerden oluşmaktadır. Dolayısıyla medya kendisinden başka bir şeye göndermelerde bulunmaktadır. Medya göstergeler ve kodlardan oluşan kurgularla tüketici için hazır hale getirilen sistemlerden oluşur. Bu nedenle kurguyu ve kodları çözümleme ve okuma medya tüketiminin niteliğini belirleyen bir unsurdur" dedi.

Projenin Letonya koordinatörü Livija Jankovska ise yaptığı konuşmada, "Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile medya okuryazarlığı gibi çok önemli ve hassas bir proje yürütüyor olmaktan çok memnunuz. İki yıl sürecek olan bu ortaklık sayesinde hem Samsun-Letonya arasında bir dostluk köprüsü oluşturacak hem de öğrencilerimizi medyanın olumsuz etkilerinden koruyacak, onların bilinçli medya okuryazarı olmaları adına önemli somut çıktılar ve kazanımlar edinmiş olacağız. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne böyle güzel bir projede bize birlikte çalışma fırsatı verdiği ve üstün misafirperverlikleri için tüm Samsunlu ortaklarımıza ekibim ve kendi adıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alternatif Medya Okuryazarlığı Projesi İçin İlk Adım Atıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0