GÜNDEM

Alevi Kültürü Bafra'da Yaşatılıyor

 
 4286
Alevi Kültürü Bafra'da Yaşatılıyor - Bafra Emenli Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği 5. geleneksel Emenli Köyü Aşure etkinliği Bafra protokolünün geniş katılımı ile gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Emenli Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği 5. geleneksel Emenli Köyü Aşure etkinliği Bafra protokolünün geniş katılımı ile gerçekleşti.

5. Geleneksel Emenli Köyü Karbela Şehitlerini Anma törenine, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ak Parti İlçe Tuncay Yurduseven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Garnizon Komutanı İlhan Güngör, Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Bafra CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra MHP İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Emenli Köyü Cemevi Dernek Başkanı Ali Rıza Varol ve Yönetimi, Emenli Köyü Muhtarı Alaattin Uzan, Misafir Yazar Araştırmacı Hıdır Temel, Beyitler Ozanı Aşık Esrari, çok sayıda köy halkı ve vatandaş katıldı.

 

Etkinlik, Bafra Emenli köyü sakinleri Kadın ve Erkekleri karşılıklı Semah gösteri ile başladı. Etkinlikte konuşma yapan Bafra Emenli Köyü Muhtarı Alaattin Uzan, "˜`Burada sizleri yanımızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri bu önemli günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Bilindiği gibi muharrem ayı biz aleviler için yas ayıdır. Çünkü Muharrem ayı içerisinde çok sayıda kardeşimiz katledilmiştir. Çerkezi, Kürdü, Alevisi, Sunisi hep birlikte bu coğrafyanın üzerinde yüzyıllarca kardeşçe yaşamış ve bundan sonrada sırt sırta kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Bizleri hiç kimse oyunları ile bölemez.`` şeklinde konuştu.

 

Emenli Köyü Muhtarı Alaattin Uzan`ın konuşmasının ardından etkinlik için hazırlanan gösteriler sunuldu. Gösterilerin ardından gün için özel hazırlanan aşurelerin dağıtılmasıyla etkinlik son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alevi Kültürü Bafra'da Yaşatılıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0