GÜNDEM

Alev Alan Elektrik Telleri Ölüme Neden Olacaktı

 
 1431
Alev Alan Elektrik Telleri Ölüme Neden Olacaktı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde alev alan elektrik telleri az kalsın bir kişinin ölümüne yol açıyordu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde alev alan elektrik telleri az kalsın bir kişinin ölümüne yol açıyordu.

Mevlana Mahallesi Yukarıbakırpınar yolu üzerinde bulunan bir elektrik direğinde kablolar tutuştu. Tutuşan kablolar büyük bir patlama ile koptu. Kopan kablolar, o sıra da bisikletle yoldan gecen bir vatandaşın üzerine düştü. Alev topunun altında kalan bisikletli vatandaş olayı yara almadan atlattı. Mahalle halkı ise durumu elektrik firması yetkililerine bildirdi.

Olay yerine gelen polisler çevrede güvenlik alarak kopan kabloya vatandaşları yanaştırmadı.

Haber verilmesi üzerine olay mahalline geç gelen elektrik firması ekipleri yerdeki kabloyu kontrol ettiklerinde elektrik olduğu anlaşıldı. Hattın elektrikleri kesilerek arızanın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Elektrik Dağıtım Şirketinden Büyük İhmalkarlık

Elektrik dağıtım şirketi YEDAŞ çalışanları kendilerine haber verilmesi halinde olay mahalline geç gelerek tepkileri üzerine çekti. Kendilerine haber verildiği halde yaklaşık 45 dakika sonra gelen YEDAŞ ekipleri Mahallenin elektriğini keserek müdahale etse de vatandaş durumdan şikayetçi oldu.

İtfaiyeyi kendisinin aradığını belirten 17 yaşındaki Anıl K., "20 dakika önce itfaiyeyi aradım bilgi verdim ve beni 5 dakika sonra aradılar YEDAŞ ekiplerini yönlendireceklerini söylediler. 10-15 dakika kadar oldu hala gelen giden yok YEDAŞ`tan. Az önce trafo 6-7 kez patladı, antrenmandan çıkınca gördük. Bisikletli bir çocuk geçiyordu, illahaki birinin canının yanması gerekiyor çünkü burada bir şey yapılması için. Birinin canı yanınca yetkililer devreye girecek." şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Servet Şengül, "Elektrik arızayı aradım, arkadaşları aradım hiç biri telefonlarını açmadı. En sonunda Sinan Bey`e mesaj attım mahallede direk yanıyor teller yerde diye ondan sonra bana geri döndü kimi göndereceğini söyledi. Valla 30 dakikadır arıyorum mesajdan sorna ulaşabildim kendisine." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alev Alan Elektrik Telleri Ölüme Neden Olacaktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0